L'estiu del 2012, Eloi Amagat tornava al Girona disposat no només a debutar d'una vegada per totes a la Segona Divisió A, sinó a convertir-se tard o d'hora en un jugador important al club de la seva vida. Totes dues coses les ha acabat aconseguint però segurament llavors ni tan sols li passava pel cap la possibilitat d'arribar a disputar fins a tres play-off d'ascens a Primera en ben pocs anys. El gironí va participar a la promoció fallida del 2013 i també a l'eliminatòria de fa un any amb el Saragossa. Aquesta serà la seva tercera experiència i ell és del parer que aquesta vegada "pot ser la definitiva. El capità veu "amb confiança" el vestidor i uns jugadors "molt il·lusionats" per afrontar aquest primer doble enfrontament contra el Còrdova, que defineix com un "gran equip" tot i que defuig d'assenyalar-lo com a favorit. Per a ell, "tots tenim un 25 per cent d'opcions de pujar de categoria" tot i que no amaga que els andalusos "són un equip històric" que disposta d'una "plantilla boníssima".

Ell, que va viure el desencís del tram final de la passada temporada (les garrotades seguides amb el Lugo i el Saragossa), té molt clar que hi ha certes "diferències" respecte l'any passat i l'actual. "Vam centrar-nos tota la lliga a aconseguir l'ascens directe i vam patir un cop molt fort. Tot i fer un bon partit a la Romareda ens va costar molt aixecar l'ànim i les coses no ens van sortir com volíem", recorda. Enguany, però, la "línia és ascendent" perquè després de fer "una primera volta no gaire bona" s'ha tancat la lliga "com el millor equip de la segona volta", la qual cosa dóna al vestidor "molta confiança" per afrontar la promoció.

"Desitgem que aquest play-0ff, que és el que menys esperàvem, sigui el definitiu per fer el salt de categoria", diu un futbolista que també destaca la baixa de Florin Andone a l'equip cordovès. "És una absència important. Pot ser un punt a favor nostre. Però esperem un partit complicat davant un estadi que estarà ple a vessar". Allà, el Girona intentarà "treure un bon resultat" per "rematar la feina" a Montilivi. Tot plegat, des de l'experiència que els pot donar estar a les portes de la tercera promoció en els últims quatre anys: "Jugar aquesta mena de partits és espectacular. Ara hi entenem una mica més i esperem que a la tercera vagi la vençuda".