Ha estat arribar i moldre. Poc s'imaginava Delfí Geli que, en el seu primer any com a president d'un club professional de futbol, viuria de ben a prop un play-off d'ascens a la Primera Divisió. Com a futbolista i des del terreny de joc, al gironí li ha passat de tot: ha visitat estadis emblemàtics, ha arribat a l'elit, ha competit a Europa i ha guanyat títols. Però d'experiència a la llotja no en tenia i tot just en l'any de la seva estrena, el seu Girona s'ha plantat a una promoció per pujar que ell encara amb "tranquil·litat" però alhora amb "molta il·lusió". Geli espera una eliminatòria "dura" contra un "molt bon equip" com és el Còrdova i reconeix que, uns mesos enrere, era "difícil imaginar" que els gironins no només tancarien la lliga regular a la part alta de la classificació, sinó que ho farien entre els sis primers.

A l'estiu passat, quan va ser nomenat president del club un cop anunciada la venda del paquet majoritari d'accions a l'empresa TVSE Futbol, tant els nous compradors com el mateix Geli "sabíem que teníem per davant una temporada de transició. Tots volíem viure un any tranquil. No només ha estat així, sinó que se'ns ha presentat l'al·licient del play-off. Ara que el tenim hem d'aprofitar l'oportunitat", reflexiona el president, satisfet en veure que el Girona disputarà la seva tercera promoció per pujar en només quatre temporades. "És una notícia excel·lent per al club. Fer-ho és molt complicat, perquè tots sabem el nivell que hi ha a Segona. Hi ha molts equips que, any rere any, es construeixen amb l'objectiu de pujar i no ho aconsegueixen".

Geli espera que després de dos intents frustrats, "aquesta sigui la bona" perquè "crec que la gent de la ciutat i del club s'ho mereixen", encara que és del parer de prendre's aquesta primera eliminatòria "amb molta calma" i sense desfermar una eufòria innecessària. Primer, perquè les presses mai són bones conselleres i, segon, perquè al davant hi ha un Còrdova que no posarà les coses gens senzilles. "És un equip que està fet únicament i exclusivament per pujar directament", explica, abans d'afegir que "ells tenen molta més pressió; en canvi, nosaltres ens prenem l'eliminatòria amb més tranquil·litat". Dels andalusos destaca la baixa del golejador Florin Andone ("és la seva referència en atac, així que millor si no juga", diu) tot i que admet que "jugui qui jugui, segueix sent un equip amb molt de nivell". També treu importància al factor camp. "No és tan rellevant com sembla. És més, crec que és millor tenir la tornada a casa i no en un estadi en què hi pot haver 20.000 espectadors".

Ara que l'equip ha fet del play-off una realitat, el president recorda que uns mesos enrere el Girona lluitava per no entrar en posicions de descens. "En aquells moments no m'imaginava que acabaríem quarts. Només pensàvem a sumar com més punts fos possible perquè la situació era difícil. Teníem l'esperança d'anar millorant el rendiment a mesura que els resultats anessin arribant, però d'aquí a pensar que podríem jugar la promoció, hi ha certa diferència". I finalment també reclama que Montilivi s'ompli el diumenge. "Els jugadors mereixen que la gent estigui amb ells".