Amb els jugadors i el cos tècnic camí de Còrdova, concentrats en l'importantíssim partit d'aquest vespre a l'Arcángel, l'encarregat de valorar l'últma hora de l'equip blanc-i-vermell i de com s'afronta aquest primer partit del play-off d'ascens va ser el director esportiu del Girona. Quique Cárcel va passar per la redacció de Diari de Girona, on va respondre les preguntes que els lectors li feien a través d'un xat interactiu a www.diaridegirona.cat. Es va encarregar d'animar els més incrèduls a "continuar amb la il·lusió" de l'ascens, va definir el Còrdova com "un rival molt sòlid" que té "davanters de qualitat" per suplir la baixa de Florin Andone i que tant Nàstic com Osasuna "ens poden posar les coses difícils" en un hipotètic enfrontament final per pujar de categoria. I no només això; als lectors també els va deixar ben clar que "no hi ha novetats" respecte a les negociacions per renovar Isaac Becerra, que Javi Álamo "se n'ha sortit prou bé" del seu "primer any que fa de carriler", a banda de "donar ànims" al Llagostera després del descens de l'equip blaugrana a la Segona B. "El que ha fet té molt de mèrit i ha competit fins al final", va corroborar.

Amb el xat enllestit, Cárcel va tenir el temps per respondre quatre preguntes en què va corroborar la seva total "confiança" en les opcions que té el Girona d'eliminar els cordovesos. Perquè s'arriba en un "molt bon moment" i també per la mala experiència del curs passat, el que pot haver ajudat a madurar el vestidor. "Hem de ser positius. Hem demostrat que estem bé i que anem a més. El joc ha millorat respecte a les últimes jornades i arribem a la promoció amb moltes ganes", deia el barceloní, qui es mostrava convençut que "l'experiència de l'any passat ens pot donar un cop de mà, ho hem de saber aprofitar".

{C}

Davant la que considera una "eliminatòria igualada" contra un "gran rival", el director esportiu no dubta a assenyalar que el Girona arriba "molt diferent" pel que fa al component anímic al play-off d'un any enrere, quan s'hi va plantar després del dolorós 1-1 contra el Lugo que va privar l'equip de l'ascens directe. "Aquella eliminatòria la vam afrontar amb por. Ens acabàvem de quedar sense res quan els deures semblaven fets. La incertesa i la tristor estaven massa presents i això ens va afectar. Ara és a la inversa. Tot el que ens ha vingut fins ara és un premi. A més, cada dia ens sentim més forts i crec que arribem molt bé. Creiem en el que estem fent", valorava.

Com havien dit al matí Pablo Machín i el davanter Cristian Herrera, prendre's aquesta setmana amb tranquil·litat i sense escapar de la rutina pot ser una bona recepta per tenir més garanties d'èxit. "Són partits normals, com els de Lliga. No se'ls ha de donar més trascendència de la que tenen, ni inculcar por. Hem de gaudir del moment", deia, convidant a l'equip a ser "fidel" al seu estil. "Només si ho fem així passarem les dues eliminatòries. La plantilla ho té molt clar. Els jugadors estan preparats mentalment per jugar aquest play-off i tots plegats hi hem de creure". Això sí, sempre amb "un respecte brutal" al Còrdova i també al proper rival si es tira endavant, però amb "un punt de creença i ambició".

Per a Cárcel, anar a "guanyar" és la millor manera de tornar cap a casa amb un bon resultat perquè fins i tot un empat "tot i que podria ser bo, alhora es pot convertir en un resultat molt perillós. Si sortim d'allà amb un 0-0, ells amb un gol aquí ens podrien posar les coses ben difícils. Hem de pensar que només és un partit, sense mirar més enllà. S'ha d'anar a Còrdova a guanyar i a totes per mirar de tornar amb un bon resultat cap a casa".