El Girona haurà de remuntar diumenge a Montilivi (19.00) si vol lluitar per l'ascens en la final del «play-off» la setmana que ve. L'equip s'ha vist desbordat pel rival en els primers minuts del partit, al Nuevo Arcángel. La forta calor i la poca intensitat amb què han sortit els de Machín ha fet que el Còrdova ho aprofités per fer molt de mal.

El desgavell ha començat al minut 8 quan entre Richy i Clerc han deixat que Nando centrés al punt de penal. La primera rematada de Fidel ha tocat el pal però a la segona i davant la passivitat defensiva, Xisco no ha perdonat. Els de Machín estaven tan tocats que han vist com, tres minut després, els andalusos encara feien més grossa la ferida. Xisco ha guanyat l'esquena a Pere Pons i ha rematat al fons de la xarxa de Becerra una assistència de Caballero.

El Girona havia començat el partit de la pitjor manera. No s'havia arribat al quart d'hora i el resultat ja era molt dolent. Restava mitja hora de primera part en la qual, el Còrdova, tancat al darrere i sortint amb velocitat al contracop, es fregava les mans veient com podia sentenciar l'eliminatòria. En una acció a pilota aturada, Kiko Olivas ha estat a punt de fer-se un autogol que hauria suposat el 3-0. El seu intent de rebuig ha tocat el pal (m.23). A partir d'aquesta jugada, el Girona ha començat a trepitjar més el camp contrari. Richy ha fet estirar-se Razak amb un xut llunyà que ha sortit a córner. En el servei de cantonada i després d'uns quants rebutjos, Cristian Herrera ha superat el porter ghanès per fer entrar el Girona a l'eliminatòria.

El Girona ha sortit molt decidit a la segona part a buscar a un segon gol que li encarés l'eliminatòria. Així, Herrera i Borja García ho han provat amb llançaments llunyans que ha atrapat bé Razak. Els gironins s'han fet amb la pilota i han generat molta més sensació de perill. Richy, de cap, a la sortida d'una falta ha fregat l'empat. Mentrestant, el Còrdova semblava donar per bo el marcador i es dedicava a tallar el joc del Girona i a perdre temps encara amb molts minuts per endavant. Sobrino, a la sortida d'un llançament des de la cantonada i, després d'una mala sortida de Razak, ha connectat una rematada de cap que ha llepat el pal. En l'última acció del partit, Alcaraz, de falta i Kiko Olivas en el rebuig han estat a punt d'empatar. La igualada no ha arribat i serà Montilivi qui dictarà sentència diumenge que ve. El Girona en faria prou amb una victòria per 1-0 per eliminar els andalusos.

FITXA DEL PARTIT

Còrdova: Razak, Stankevicius, Cisma, Héctor Rodas, Deivid, Luso, Caballero, Fidel, Xisco (m.71, Pineda), Nando (m.87, López Silva) i De Tomás (m.62, Víctor Pérez).

Girona: Becerra, Maffeo, Clerc, Alcalá, Richy, Kiko Olivas, Pere Pons, Granell (m.77, Eloi Amagat), Cristian Herrera (m.79, Mata), Borja García (m86, Alcaraz) i Sobrino.

Gols: 1-0, m.8, Xisco; 2-0, m.12, Xisco; 2-1, m.28, Cristian Herrera.

Àrbitre: Ocon Arraiz. Ha amonestat Rodas, Nando, Xisco, Stankevicius (Còrdova) i Maffeo (Girona)

Incidències: Unes 15.000 persones a l'Arcángel.