Deia Pablo Machín al final del partit de dimecres a la sala de premsa de l'Arcángel, que es temia "una desfeta de les grosses". I a fe que podria haver arribat si el mal refús de Kiko Olivas amb el cap hagués acabat al fons de la porteria de Becerra i no al pal. Aquella jugada va suposar el punt d'inflexió d'un partit en què el Girona va necessitar dues bufetades i mitja per a despertar. Quan ho va fer però, a banda de posar-se de ple a l'eliminatòria, va tenir el partit totalment controlat no va concedir cap més acció d'atac als andalusos. El gol de l'empat, malgrat que es va cercar no va arribar però el 2-1, no és del tot dolent segons les opinions dels exjugadors blanc-i-vermells, Diego Rangel, Jose Martínez i Marc Bernaus que a les seves cames compten amb unes quantes eliminatòries d'ascens. Tots tres coincideixen que les opcions del Girona estan "intactes" malgrat la derrota i es mostren optimistes.

L'optimisme de Bernaus, que va pujar a 2a A amb Nàstic i Barça B, i a Primera amb el Getafe, és màxim, però amb arguments. "L'equip em transmet molta confiança i cap inseguretat. Està oberta l'eliminatòria sí i el Girona té moltíssimes ocpions de passar-la. Em sembla que se'n sortiran", diu. L'andorrà considera que el quasi gol en pròpia porteria de Kiko Olivas "hauria estat la sentència" i en canvi, va suposar "aquell punt de fortuna que cal tenir sempre en aquest tipus de partits". També ho veu prou bé per a la tornada, Diego Rangel, que va pujar a Segona A amb el Girona (08) i va disputar dos play-offs amb el Madrid B i l'Osca. L'extremeny considera que el factor físic pot ser determinant i en aquest sentit, veu el Girona "superior". "El Girona està més bé físicament que el Còrdova i això es notarà", diu. L'excentral aposta per "ser contundents al darrere" i a partir d'aquesta seguretat "anar creixent". "És molt important ser contundents perquè amb un 1-0 es passa. Ara bé, si s'aconsegueix un gol, cal anar a buscar el segon per evitar riscos", assenyala.

De la seva banda, Jose Martínez, que va viure el play-off contra l'Almeria del 2013, veu el Girona marcant sí o sí. "Amb la qualitat que té a dalt, és difícil que no marqui", diu Jose que subratlla que el gol de Cristian Herrera "va canviar l'eliminatòria". L'encara jugador de l'Olot, tanmateix, no s'atreveix a fer cap pronòstic encara escarmentat per l'1-4 del curs passat amb el Saragossa. "Pot passar de tot i ja ho vam veure. Cal tenir mentalitat guanyadora, ser llestos i no atacar com bojos perquè l'1-0 es pot fer al minut 89", recorda el defensa, que va pujar amb el Girona a 2a B i 2a A.