El Girona ha aconseguit aquest vespre classificar-se per a la ronda final del play-off d'ascens a Primera Divisió després de remuntar en un partit ple d'emoció el 2-1 encaixat a Còrdova. El duel ha acabat anant a la pròrroga i en el temps extra, on als locals els valia el 2-1 per haver quedat més ben classificats que els andalusos a la lliga regular, han fet el tercer en una acció de Cristian Herrera.

Per arribar al temps extra el Girona ha hagut de capgirar un 0-1, que posava les coses molt complicades, però se n'ha sortit amb gols de Borja García i Aday. A la pròrroga el partit s'ha trencat, l'expulsió d'Stankevicius ha deixat els visitants amb 10 i Herrera ha fet el 3-1. Tot i això l'emoció ha durat fins el final perquè en cas d'haver marcat el Còrdova el 3-2 s'haurien classificat els andalusos pel valor doble dels gols fora de casa.

Després d'una primera part de molt de respecte mutu i anivellada però amb els gironins un pèl nerviosos, a la represa i coincidint amb l'entrada de Sobrino i Granell, el Girona ha mostrat la seva millor versió. I això que el conjunt andalús s'ha avançat al marcador mitjançant Xisco (m.56) quan millor jugava l'equip.

Els de Pablo Machín no han acusat al cop i han sabut reaccionar ràpidament gràcies a un tret de Broja García des de la frontal que ha sorprès Razak. Amb el Girona llançat, Aday ha aconseguit situar el 2-1 al marcador que duia el partit a la pròrroga.

Conscients que amb el factor camp el 2-1 donava el bitllet als gironins, durant el temps extra, Machín ha ordenat no arriscar gens i intentar aguantar el marcador. L'expulsió del visitant Stankevicius ha afavorit l'escenari. Tot i això, els andalusos han gaudit d'alguna aproximació perillosa sense arribar però a ocasió.

Amb el Còrdova llançat a l'atac amb cinc homes a l'àrea de Becerra, Sobrino ha perdonat el tercer. Ha estat Cristian Herrera l'encarregat de culminar la remuntada (m.116). Amb tot, un gol dels visitants deixava el Girona fora i encara s'ha hagut de patir una mica més.

Al final, però, el 3-1 no s'ha mogut i l'equip ja és a l'eliminatòria definitva per l'ascens. Dimecres al Sadar espera l'Osasuna en el partit d'anada. I dissabte el Girona podrà resoldre a casa l'eliminatòria, amb un bitllet a Primera en joc. Avui l'afició, 9.000 espectadors, ha empès de valent l'equip de Pablo Machín, que és a dues passes de la glòria.

Fitxa tècnica:

3. Girona: Becerra; Aday (Maffeo, min.86), Kiko Olivas, Richy, Lejeune, Clerc; Pere Pons, Borja, Eloi (Granell, min.45); Cristian Herrera; i Lekic (Sobrino, min.45).

1. Còrdova: Razak; Stankevicius, Héctor Rodas, Deivid, Cisma; Nando (Pedro Ríos, min.67), Luso (Pineda, min.96), Caballero, Fidel; Xisco (Victor Pérez, min.71); i Raúl de Tomás.

Gols: 0-1, min.56: Xisco. 1-1, min.64: Borja García. 2-1, min.80: Aday. 3-1, min.117: Cristian Herrera.

Àrbitre: Javier Alberola Rojas (comitè castellanomanxec). Va amonestar als locals Lejeune (min.62), Sobrino (min.64) i Granell (min.115), i als visitants Caballero (min.45), Deivid (min.104) i Víctor Pérez (min.113). Ha expulsat per doble groga Stankevicius (min.94).