Noranta minuts, que poden arribar a ser 120, i amb l'únic objectiu de trencar el malefici amb un equip que l'ha derrotat tres cops aquesta temporada. El Girona té clar què necessita per mantenir viu el somni de pujar a Primera Divisió: guanyar el Còrdova. Un any més tard de la brutal patacada contra el Lugo i la desesperant sensació de veure com el Saragossa remuntava un avantatge de tres gols una setmana més tard, avui Montilivi es tornarà a omplir a vessar per viure un partit històric. Més de nou milers de seguidors del Girona intentaran acompanyar l'equip de Pablo Machín a superar el més que probable joc conservador d'un Còrdova que, com va fer a la segona meitat del duel de dijous a la ciutat andalusa, deixarà la possessió de la pilota als gironins per tancar-se al darrere i, això sí, esperar aquella pèrdua, aquella errada, per sortir disparats cap a un contracop que els doni un gol que complicaria molt la feina als locals. "No especularem i anirem a buscar el gol des del minut zero", assegura Pablo Machín, que és molt conscient del partit que li plantejarà el seu col·lega de professió, José Luis Oltra, i insisteix en "la solidesa defensiva i la concentració en tot moment per no cometre errades com les de l'anada".

El Girona necessita guanyar, mentre que el Còrdova en fa prou amb empatar per passar a l'eliminatòria final que decideix l'ascens contra l'Osasuna, però, això sí, en cap cas hi haurà penals. Si els 90 minuts acaben amb 2-1 al marcador, calcant el resultat de l'anada, es jugarà una pròrroga de trenta minuts. Si llavors continués el 2-1, el Girona es classificaria perquè va acabar quart a la lliga, just per davant del seu rival (cinquè).

A Montilivi no farà avui l'extrema calor de dijous a El Arcángel, però, entrat el mes de juny, la temporada es fa llarga per a tothom i el Girona sembla haver arribat millor físicament que els andalusos. Amb menys problemes de lesions i una banqueta més llarga, Pablo Machín podrà fer avui alguns canvis respecte a dimecres. Lejeune té tots els números per tornar a entrar a l'equip titular en el lloc de Richy i, així, Alcalá i Kiko Olivas també recuperarien les seves posicions més naturals, un al centre i l'altre a la dreta de l'eix de la defensa. Pensant en un Còrdova tancat a la cova, Machín optarà per col·locar Aday de sortida en el carril dret en detriment de Pablo Maffeo, mentre que Eloi pot ser la tercera novetat, entrant en una de les tres posicions al mig del camp. A davant, Rubén Sobrino i Cristian Herrera han acabat guanyant-se la confiança de Machín en un tram final de Lliga on han postergat Mata i Lekic a la banqueta. "Sabem que serà complicat i que en algun moment les forces poden faltar, però si mentalment estem bé som capaços de remuntar", explicava ahir Pablo Machín que, però, confia que l'afició de Montilivi sigui "el jugador número 12" que estiri mentalment dels seus jugadors quan a aquests els comencin a fallar les forces. De fet, el Girona vol que aquesta "ajuda" dels aficionats sigui visible des de la mateixa arribada dels jugadors a Montilivi i ha fet una crida perquè avui, a dos quarts de sis de la tarda, la gent rebi l'equip quan arribi a l'estadi en autobús. A diferència del que sol ser habitual a casa, la plantilla del Girona dinarà avui plegada i després anirà junta amb autobús cap a Montilivi, on arribaran al voltant d'una hora i mitja abans de l'inici del partit.

A l'altre costat del camp, un Còrdova que sense gaire marge per a les sorpreses, tot i que Pedro Ríos i Deivid han deixat enrere la febre, es presentarà a Montilivi amb el clar objectiu de treure el màxim rendiment als ràpids gols marcats per Xisco en els primers minuts del partit de dijous. "No entenc el futbol de cap altra manera que no sigui sortir a guanyar, però hem de ser intel·ligents i saber que l'empat ens val", explicava Oltra abans de sortir cap a Girona, deixant clar que el seu gran objectiu és no encaixar cap gol. El bon paper de Nano dijous pot fer que Pedro Ríos es quedi a la banqueta, tot i estar recuperat, mentre que el tècnic valencià del Còrdova està molt pendent de com s'han recuperat els seus jugadors de l'esforç de dimecres, recordant que els tres homes que va substituir -Xisco, Raúl de Tomás i Nando- li van demanar el canvi per cansament. Precisament, l'única novetat respecte l'equip de dijous pot ser que Raúl de Tomás comenci el partit des de la banqueta i, amb Víctor Pérez de titular, Oltra ompli més el mig del camp deixant Xisco a dalt per aprofitar les contres. Aixó sí, amb un punt d'optimisme, el Còrdova ha deixat obert el seu viatge de tornada perquè, si guanyen, ja marxarien directament cap a Pamplona.