Després d´espolsar-se tots els nervis al damunt de la gespa i també al vestidor, de tenir temps d´assimilar el que acabava de fer el seu equip i de pair que tot i veure-ho d´allò més negre el Girona segueix ben viu en la lluita per pujar a Primera, Pablo Machín va arribar a la sala de premsa asserenat i més tranquil. Després de felicitar el Còrdova per l´«excel·lent campanya» que ahir arribava a la seva fi havent posat «molt complicades» les coses als gironins, el sorià no va dubtar ni un segon a qualificar com a «justa» la classificació dels seus per a l´eliminatòria final. «Mirant els dos partits s´ha fet justícia. El que hem aconseguit és molt merescut», va arrencar, reconeguent també que ho havia vist «molt difícil» quan Xisco havia anotat el 0-1 a la segona meitat sobretot perquè «havíem fet mèrits per marcar i necessitàvem un parell de gols més per classificar-nos».

Si uns minuts enrere Oltra assegurava que el futbol li havia tornat «la meitat» d´allò que havia tret al Girona feia un any, Machín recordava el «cúmul de desgràcies» d´aquell tram final amb Lugo i Saragossa. «No sé si el futbol ens en deu una o no. Si és així, sempre pregunto per on ho he d´anar a cobrar. Si tenim aquesta meitat, ha estat amb un gran esforç i mereixement. Tant de bo que fent el mateix aconseguim el premi de pujar a Primera. Ens ho mereixem en qualsevol d´aquestes dues temporades. Potser més fa un any, que ho teníem fins al minut 91».

També se li va preguntar pel possible penal de Maffeo a la segona meitat de la pròrroga que l´àrbitre va passar per alt. «Suposo que ell (Oltra) el veurà més clar del que el puc veure jo. Mirant les imatges de la televisió, no ho puc veure perquè el futbolista és al davant. Si fos transparent, podria saber si el toca a un lloc o a un altre. Un penal així s´ha de xiular si l´acció és molt clara i jo no em puc mullar».

Va argumentar també la titularitat de Dejan Lekic i la suplència de Rubén Sobrino, qui va entrar al descans. «Volíem tenir una referència a dalt que fixés els centrals. Aquesta era la feina per a ell. La seva tasca de desgast la volíem aprofitar després amb la velocitat de Sobrino. També s´ha de mirar una mica més endavant i saber dosificar els futbolistes de cara un hipotètic premi gros com ho és lluitar per pujar». Machín espera que el desgast extra d´haver disputat una pròrroga no passi una factura excessiva als seus homes de cares al duel de dimecres a Pamplona: «Hem d´intentar recuperar-nos al més aviat possible. La pujada de moral i d´adrenalina ens servirà per a quan defallim. El nostre rival també està amb la moral alta i és un equip jove, com el nostre. Crec que les forces estaran molt equilibrades i el millor que sàpiga competir i tingui més encert pujarà a Primera».

Va elogiar el bon partit d´un Borja García que «ara està convençut que pot fer moltes més coses per les quals se´l va fitxar», destacant del de Villaverde el seu «desplegament físic i tàctic fenomenal» del que espera «seguir-ne gaudint». I es va felicitar per l´excel·lent ambient que es va viure a Montilivi. «L´estadi ha viscut una mitja celebració. La comunió que sempre busquem s´ha elevat a la màxima potència. Als moments difícils ens ha ajudat».

Tot i parlar d´una «justa classificació» i d´estar «merescudament» a l´eliminatòria final, Machín no va amagar que «al Còrdova li hem posat les coses més fàcils del que ha semblat. Hem hagut d´estar atents fins a l´últim sospir i qualsevol cosa podia passar. Tant de bo siguem una mica més eficaços contra l´Osasuna a la final».