Difícilment Miguel Ángel Cifuentes oblidarà mai el seu pas per Girona. En va tenir prou amb un any per guanyar-se l'estima de l'afició i per viure una temporada de somni, en la qual no només va jugar un munt de minuts, sinó que també va fregar l'ascens a la Primera Divisió. La seva etapa a Montilivi li va permetre posar-se a l'aparador, tornar a l'Elx per la porta gran i aquest passat hivern fitxar pel Màlaga fins al 2019, donant així el salt a l'elit. Tot i aquest canvi d'aires, el de Zújar no renega gens ni mica del seu passat més recent i per aquest play-off té molt clares les seves preferències. Vol que el Girona pugi a Primera i diumenge va ser un espectador més en la vibrant remuntada dels de Pablo Machín contra el Còrdova. Un partit en què va aprofitar per saludar antics companys, com també va fer ahir, quan va presenciar l'entrenament i va quedar-se una estona per fer petar la xerrada.

El primer pas ja està fet i ara toca rematar la feina contra l'Osasuna. I d'això, se n'alegra moltíssim Cifuentes. "Estic molt content per l'equip i també per la ciutat", assegura el futbolista, qui parla de Girona com "la meva segona casa" després d'haver-hi estat "molt bé" durant una temporada. L'andalús va viure amb "molta alegria" la classificació dels blanc-i-vermells per a l'eliminatòria final del play-off, en una tarda en què a Montilivi va recordar "moments de l'any passat". Just després del 3-1, Cifuentes deia haver vist "bé" l'equip des del primer moment, "confiant sempre en la remuntada". Malgrat tot, no va amagar que al tram final s'havia "tornat a patir" i que als "últims minuts" li havien entrat els "nervis", a ell i a tot l'estadi.

Superat el Còrdova, l'últim escull per ser l'any vinent a Primera és l'Osasuna i Cifuentes confia i desitja que el Girona se'n pugui sortir d'una vegada per totes. "Desitjo que pugin. Han demostrat que en tenen moltíssimes ganes. A més, després del que ens va passar fa un any seria el més just". Si això s'acaba produint, la temporada vinent es podria donar el cas que el futbolista s'enfrontés als gironins vestint la samarreta del Màlaga, una circumstància que no descarta. "M'encantaria veure'ns a Primera i poder-hi jugar si jo també hi sóc", deia. De moment, primer cal fer els deures: sortir amb vida demà del Sadar i rematar la feina aquest dissabte a l'estadi, l'escenari del desenllaç de la promoció d'ascens i també de la temporada. En aquesta ocasió, Cifuentes no té gaire clar encara si podrà venir, però no amaga que si se li presenta l'oportunitat no dubtarà ni un moment per ser entre el públic assistent.

De moment, diumenge passat ja va viure en directe la remuntada amb el Còrdova, una victòria que va celebrar com un gironí més. Fins i tot, se'l va veure a dins del vestidor local, envoltant dels seus excompanys, en la tradicional fotografia que la plantilla es fa després dels triomfs.