En l'anterior eliminatòria contra el Còrdova, la designació d'Ocón Arráiz pel partit d'anada al Nuevo Arcángel no va agradar gens a Montilivi, atesos els seus precedents arbitrant el Girona. Al final el col·legiat de La Rioja va passar desapercebut, i la derrota per 2-1, afortunadament corregida diumenge a l'estadi, va explicar-se per un primer quart d'hora amb l'equip adormit que el rival va aprofitar per fer dos gols. Per a la final les designacions que va fer públiques ahir el Comitè d'àrbitres han aixecat molta menys polseguera. L'anada, demà a El Sadar (20.00) ha estat encarregada a l'andalús Munuera Montero, mentre que el partit de tornada a Montilivi el dirigirà el veterà Arias López, del col·legi càntabre. Cap d'ells presenta errades d'escàndol al seu expedient quan s'han trobat amb els gironins en les últimes temporades.

Munuera Montero és nascut a Jaén fa 32 anys i viu la tercera temporada a Segona A. Es va fer famós el 26 de febrer de 2012 a Vallecas quan l'aleshores entrenador del Madrid, Jose Mourinho, el va qualificar com "el col·legiat més arrogant que he conegut", assenyalant-lo com a culpable de l'expulsió del seu ajudant Rui Faria. Aquesta temporada ha arbitrat dues vegades el Girona: en la primera volta va assenyalar el rigorosíssim penal de Lejeune contra l'Elx a la sortida d'un córner, després d'haver advertit verbalment el central francès, que va acabar donant el triomf als alacantins a l'estadi (0-1), mentre que en la segona va ser l'encarregat d'impartir justícia en el derbi contra el Llagostera a Palamós. Allà va ser protagonista xiulant un polèmic penal d'Aimar a Mata a tres minuts del final que va permetre a Granell donar la victòria a l'equip de la capital (0-1). A l'Osasuna només l'ha xiulat aquest any un cop, en la derrota a Vitòria (3-0).

Els altres precedents d'aquest àrbitre en temporades anteriors amb el Girona són l'1-2 de Lugo del curs passat i un 2-0 a Valladolid en la Copa del Rei. Als navarresos els va dirigir en el triomf contra el Valladolid (2-1) i en la derrota al camp del Racing (2-0). En la campanya 2013/14, va xiular el Castella-Girona (3-2).

Per al partit de tornada, per la seva banda, programat per dissabte a les 19.00 a Montilivi, s'ha designat al càntabre Francisco Arias López, veterà col·legiat de la categoria (40 anys), que ha estat cinc temporades a Segona A. Al Girona, en tots aquests anys, li ha xiulat cinc penals a favor i cap en contra: el curs passat en el partit de lliga contra el Saragossa (1-1), errat per Jandro, després d'haver perdonat l'expulsió a un jugador visitant; en el 2013/14 contra el Tenerife (0-1) i el Ponferradina (1-1), i en la temporada 2012/13 a Huelva (1-3) i en la final del play-off contra l'Almeria (0-1), errat per Felipe. També ha sigut el col·legiat de l'empat a El Sadar l'any passat (0-0), i dels triomfs contra Barça B (1-0) i el Numància (3-1) de la lliga 2012/13.