Només asseure´s al seu lloc habitual i alçar la mirada va ser suficient perquè Pablo Machín s´adonés que alguna cosa diferent passava a la sala de premsa de Montilivi. No hi havia hagut tanta expectació mediàtica en tota la temporada i el sorià ho va fer notar. «Veient tota la gent que esteu aquí es nota que el que ens espera no és un partit normal». No li faltava raó. El seu Girona juga avui al camp de l´Osasuna l´anada de l´eliminatòria final per pujar a Primera. Un partit que l´equip encara amb «il·lusió», però també amb un evident desgast físic després de l´esforç extra de ­diumenge contra el Còrdova. Res, però, que preocupi en excés el tècnic. «Amb excuses no guanyarem res. Esperem aquell plus que l´equip sempre ha donat».

«Això no s´atura. No hem tingut temps ni per gaudir de l´última victòria, però és el que hi ha», deia Machín per arrencar una roda de premsa en la qual va donar per descomptat que el Girona estarà «a l´alçada» a Pamplona, on els espera el primer capítol d´una «eliminatòria molt competida» contra un rival d´entitat. «L´Osasuna té més història i més capacitat per omplir el seu estadi que no pas nosaltres. Però tenim molta il·lusió, perquè estem davant la nostra oportunitat». I ho va rubricar amb un «les finals només recorden els guanyadors i no pas els que acaben segons».

També va repartir elogis per al seu rival. «No em va sorprendre veure com eliminava el Nàstic. És una bona plantilla amb una excel·lent feina des de la banqueta. Arriba en el millor moment de la temporada i amb la plantilla en molt bona forma», deia, abans de confessar que no havia parlat amb el seu amic Enrique Martín, el tècnic rival. «Potser té por de donar-me alguna clau del partit», va fer broma. Independentment del contrincant, el sorià el que vol és «tenir una bona tarda» a El Sadar per «deixar l´eliminatòria ben encarada» i rematar així la feina el dissabte a Montilivi. Espera no repetir el mal inici de fa una setmana a Còrdova, però admetia no tenir la recepta perquè això passi. «I com ho evitem? Podem dir-ho de mil maneres, però el futbol és un esport i també un joc, amb l´atzar pel mig i això no es pot controlar. Ells sortiran molt forts, a pressionar i aprofitant que han tingut un dia més de descans. Nosaltres, hem de fer com fins ara: treballar amb la humilitat que ens ha dut a ser un club respectat. I si hem arribat fins aquí és perquè ens ho hem currat, no perquè el futbol ens en degui pas una».

Enrique Martín

Potser per traspassar tota la pressió al Girona o perquè realment així ho creu, però Enrique Martín, tècnic de l´Osasuna, va reconèixer ahir que passi el que passi a El Sadar «està clar que l´eliminatòria es decidirà a Montilivi» a banda d´elogiar, i molt, l´equip que dirigeix Pablo Machín. «És un conjunt molt intens, que té bons futbolistes. Ha fet una segona volta d´escàndol. L´any passat també ho van fer molt bé, però la mala fortuna els va privar d´estar a Primera. Ara tenen una altra opció i nosaltres estem enmig», deia el navarrès, qui considera que tant el seu com el gironí són «dos equips similars, bastant competitius que tenen opcions de pujar a Primera».

Davant aquesta important cita, Martín no veu «tensionat» els seus homes, sinó «il·lusionats» davant l´oportunitat del premi gros. «Tenim per davant quatre partits de 45 minuts i els volen aprofitar».