Estem davant una final a doble partit. L'objectiu inicial era aconseguir un bon resultat a El Sadar per tal de poder portar l'eliminatòria cap a casa amb el màxim de possibilitats de guanyar-la. Ahir s'enfrontaven dos equips amb sistemes de joc i moviments similars però amb perfils de jugadors diferents. El Girona té més qualitat tècnica i porta més el control del joc, l'Osasuna amb un equip compacte busca recuperar la pilota per ser més directe i vertical.

Bon partit. Menys els primers minuts de joc, i com a conseqüència del resultat desfavorable, els gironins van fer una bona primera part. Va faltar precisió en la passada i arribar amb una mica més de claredat però el control i domini de la situació era pels visitants. Llàstima de la jugada del gol. Si l'analitzem podem veure que els locals es van moure molt bé en atac desorganitzant el sistema defensiu del Girona. Clerc va ser el primer que va sortir de zona per anar a pressionar al mig camp, deixant espai a la seva banda; Lejeune que li volia fer la cobertura es desplaçava, però De las Cuevas li guanyava l'esquena i provocava que Granell hagués d'anar a la banda esquerra per intentar aturar al seu adversari. Si a aquest desgavell defensiu li afegim que Alcalà va calcular malament el recorregut de la centrada en referència a la seva marca ens trobem en un gol en contra i cinc minuts de joc. La resta de la primera part l'equip navarrès va mostrar ordre defensiu i paciència, el Girona capacitat per crear joc i mantenir la pilota.

Tocarà millorar. Tot i fer un partit molt complert en diverses fases del joc dissabte a Montilivi caldrà estar més bé en varis aspectes; cal decidir millor la sortida de pilota evitant sobretot les pèrdues en jugades que el posseïdor no està pressionat. L'Osasuna és molt vertical i quan recupera la pilota busca la porteria de Becerra amb molta velocitat; el ritme de joc encara pot ser més alt, tot i portar molts partits seguits l'equip està molt bé físicament i les rotacions han permès poder arribar en bona forma en aquesta part final; ahir la passada en la zona de finalització no va ser precisa, hi haurà possibilitat de crear ocasions de gol però caldrà estar encertats en els últims metres i en la rematada; l'estratègia ofensiva va donar el gol de Kiko Olivas, aquestes accions en partits tan igualats moltes vegades són decisives; la pressió en la zona de creació per poder defensar bé, Merino és el millor jugador adversari, ahir va deixar detalls de qualitat realitzant passades que provocaven desequilibri.

L'ascens és possible. L'equip va aconseguir el mateix resultat que a Còrdova i al igual que a la semifinal els gironins han de guanyar a casa per poder aconseguir el premi. Estava clar que per pujar a Primera divisió caldria guanyar els dos partits de Montilivi, qualsevol equip signaria aquesta situació, defensant bé el Girona està a un gol de primera. Dissabte cal fer les coses molt bé, no precipitar-se i saber llegir en cada moment què convé fer. Ahir Pablo Machín va moure bé l'equip realitzant els canvis en el moment adequat i buscant la millora constant, llàstima que quan millor jugava el seu equip i Rubén Alcaraz ja estava a punt per entrar al camp va arribar el segon gol dels de Quique Martin.