Definitivament el Girona FC està mostrant en aquestes eliminatòries d'ascens una cara que li era poc coneguda i que no és altra que la d'encaixar gols amb facilitat.

En els dos partits contra el Còrdova i el d'ahir a Pamplona, l'equip de Machín ha encaixat cinc gols, que són només quatre menys dels que havia encaixat en tota la segona volta.

Per fer-ho fàcil, l'equip ha perdut la fiabilitat defensiva sobre la qual havia escrit una segona part del campionat realment memorable i que entre altres coses l'ha portat a la promoció.

A més, ha perdut les bones maneres, encaixant gols molt matiners, com els dos de Còrdova en només onze minuts i el d'ahir en el minut cinc.

I tot això, lluny de ser una crítica, hauria de ser el principal punt d'anàlisi per saber on pot estar la clau definitiva de la temporada, és a dir dels darrers noranta minuts de campionat. L'equip necessita recuperar la seva versió habitual en defensa, perquè en atac sempre i ha algú disposat a foradar la porteria rival, i dissabte no serà una excepció.

De cara a aquest darrer matx de la temporada, el vestidor ho té relativament fàcil, perquè la situació és la mateixa que contra el Còrdova. O sigui val el 1-0 i el 2-1, tot i que aquest darrer resultat obligaria a passar de nou per una pròrroga. En canvi, no serviria ni l'empat ni una victòria mínima en què l'Osasuna marqués més d'un gol.

Per tant, com en l'anterior eliminatòria caldrà cap fred, però cor calent. I sobretot, molta contundència al darrere per mirar que Isaac Becerra torni a quedar amb la porteria a zero com havia fet de manera consecutiva en les quatre darreres jornades de la lliga regular.

D'això en dependrà la sort final de la lliga i la possibilitat real de tocar el cel futbolístic. I aquí també hi tindrà molt a veure Montilivi. Girona hauria de ser diumenge una ciutat totalment afònica de tant animar dissabte. Seran noranta minuts, o qui sap si 120, per deixar-se l'ànima en cada acció local i per mirar d'incidir en cada acció visitant. Aquest ha de ser, realment, el primer partit d'un Montilivi de Primera.