L'Osasuna és un club històric. Una entitat fundada el 1920, a tocar del seu centenari. Amb una afició fidel, és capaç de portar més de 10.000 espectadors al Sadar a cada partit i compta amb 34 temporades, ni més ni menys, a la Primera Divisió. A l'elit, ha arribat a ser quart en dues ocasions (90/91 i 2005/06); sap el que és ser subcampió de la Copa del Rei (04/05), jugar la Copa de la UEFA i fins i tot disputar l'eliminatòria prèvia de la Lliga de Campions. A tot això se li ha de sumar que el desembre del 2006, la IFFHS el va catalogar com el millor equip del món del moment. Tot plegat, dades i estadístiques a les quals somiaria arribar algun dia el Girona. Esportivament parlant, ara mateix, estan al mateix nivell però d'infraestructures, massa social, història i currículum els navarresos guanyen per golejada. Sembla que a Enrique Martín això no l'interessi el més mínim. Perquè el tècnic, com ha fet durant tot el play-off, està decidit a restar tota la pressió del món al seu equip. Encara que les travesses, i més ara amb el 2-1 de l'anada, l'assenyalin com a favorit. Ell, com va fer dimarts, repeteix per activa i per passiva que arribar fins aquí és "una benedicció", que passi el que passi la temporada ja serà "un èxit" i que ara mateix és "l'home més feliç del món" pel tot el que està vivint.

Segurament amb això el que busca és passar la patata calenta als gironins i treure com més pressió millor als seus homes. Per això, la roda de premsa que va protagonitzar ahir va ser una allau de positivisme sense aturador, més centrat a valorar ja què ha fet Osasuna durant tot l'any i no centrant-se exclusivament en el partit d'aquesta tarda i en el que pot significar per a ell, el seu vestidor i el club. "És una benedicció per a tots plegats estar on som i no hem de pensar més enllà. El que ha fet la plantilla i l'afició és una benedicció. A partir d'aquí, no hi ha lloc per a la decepció", deia.

Veu el seu equip en el "seu punt més immens", el que el fa ser "optimista" de cara a la tornada però sempre tocant de peus a terra. "El 2-1 no significa res. Ens espera un partit molt igualat". Per a la cita de Montilivi, Martín espera que els seus jugadors "corregeixin" algunes coses del duel de l'anada i que estiguin "més concentrats" perquè està convençut que el Girona no els donarà treva. Confia plenament en el seu equip i ho demostrava dient que no veu el vestidor gens angoixat: "Hem de gaudir d'aquest trajecte, sempre amb respecte al contrari. Es viu un ambient meravellós, d'alegria, d'il·lusió, i amb opcions d'aconseguir un premi important. Ho afrontem amb total naturalitat".

Després de dir que se sent l'"home més feliç del món" per haver complert un repte personal i "haver mantingut la il·lusió fins a l'últim dia", el navarrès va deixar ben clar que l'Osasuna jugarà a ?Montilivi "sense especular" tot i el 2-1 que té a favor a l'eliminatòria. "Hem d'anar a guanyar el partit des del primer minut. Aquesta és la nostra manera de jugar i com ho hem fet al llarg de tota la temporada. No ho canviarem ara que arribem al final", va dir. A banda de demanar més "concentració" als seus, va finiquitar el seu discurs destacant la "fortalesa mental terrible" amb la que la plantilla arriba al trascendental partit d'avui.

Enrique Martín s'ha emportat els 23 futbolistes disponibles i ?l'expedició, pugi o no a Primera, tornarà a Pamplona un cop acabi el partit.