Passi el que passi aquesta tarda, a Montilivi es celebrarà un ascens a Primera. Si remunta, l'equip que s'endurà la glòria serà el Girona, però si no és capaç de capgirar el 2-1 en contra que té del partit d'anada, l'afortunat serà l'Osasuna. Seria el primer cop que el conjunt gironí puja a la màxima categoria però no pas la primera vegada que l'estadi viu una situació com aquesta. Set anys enrere, en la temporada del retorn dels blanc-i-vermells a la Segona A, el Tenerife va rubricar un any excel·lent pujant a l'elit, precisament, al mateix escenari.

Les circumstàncies disten, i molt, de les que es viuran aquesta tarda. Per començar, avui el Girona opta a l'ascens i en aquella ocasió, l'equip no s'hi jugava res. Amb la permanència a la butxaca i només dues jornades per davant abans de marxar de vacances, als gironins els entrenava Miquel Olmo i enrere quedava ja la destitució de Raül Agné i una trajectòria descendent en què, tot i això, s'havia aconseguit redreçar el rumb a temps. Els canaris necessitaven guanyar per pujar i van presentar-se a Montilivi amb totes les seves figures i també una nodrida representació de la seva afició, que va xalar de valent durant tot el partit i que va envair la gespa després del xiulet final. Perquè el Tenerife va acabar guanyant aquell partit per 0-1 gràcies a un gol de Kome, certificant així el seu retorn a la Primera Divisió.

Aquell equip era entrenat per José Luis Oltra, l'ara entrenador del Còrdova i qui precisament fa només una setmana veia com l'equip andalús s'acomiadava de les seves opcions d'ascens al mateix escenari. A la plantilla, diversos noms coneguts i dos exgironins. Un d'ells, ?Juanlu Hens, que vestiria de blanc-i-vermell durant tres temporades. Un altre, Gaizka Saizar, amb poc protagonisme durant l'any que va estar a Montilivi. Però la gran estrella d'aquell Tenerife era Juan Francisco Martínez, Nino. L'andalús, als seus 36 anys, juga ara a l'Osasuna i avui serà a l'estadi, tot esperant repetir la gesta que va viure aquell 13 de juny del 2009.