Pablo Machín ja les té aquestes coses. De tant en tant, entre tòpic i tòpic, es deixa anar. Ahir, en una roda de premsa distesa, amb més mitjans de comunicació que de costum, se'l va veure tranquil tot i estar a només un dia de jugar-se l'ascens. Relaxat, natural, distès. Si Enrique Martín parlava de "benedicció" l'haver arribat fins aquí i de "gaudir", el sorià va mostrar més fam. "Lluitarem a mort per pujar a Primera", va ser la frase amb vermell més subratllada pels assistents, però l'analogia amb què va tancar el seu discurs, va ser la que es va endur el premi gros: "Ens trobem al menjador de casa nostra i hem posat les estovalles del diumenge, preparats per celebrar-ho amb xampany. O amb cava, ja que estem aquí".

Per tant, Machín té clar que el d'avui no és un partit qualsevol. I també parla de celebració. No descarta, per tant, que l'ascens és més que possible. No tira de victimisme, sinó de realisme. "L'equip és conscient de l'oportunitat que té al seu davant. Podem aconseguir quelcom extraordinari que fa poc temps no ens imaginàvem pas", deia. La seva sensació és d'"optimisme" pur i es mostrava "convençut" que "la farem grossa", encara que el resultat, ara per ara, sigui advers. "Les opcions hi són i tot i que l'Osasuna també ha fet un any excel·lent, crec que l'equip s'ho mereix". Però com que "la història només recorda els guanyadors" i el Girona i Machín volen entrar a formar part d'aquesta categoria, caldrà avui remuntar el 2-1 de l'anada. El sorià espera fer-ho amb "l'ajuda de l'afició", que omplirà Montilivi. "És una pena no tenir més capacitat a l'estadi perquè estic convençut que també l'ompliríem. L'afició n'ha après. No vindrà a una festa, sinó a col·laborar perquè després hi hagi una festa".

L'objectiu és guanyar i per fer-ho, els gironins sortiran a totes des del primer minut. "Com hem fet sempre", recordava Machín. "Ja no d'ara, sinó des que vaig arribar, que la situació era molt més compromesa. Sempre els he inculcat als meus jugadors anar endavant, fent gols, però sempre amb equilibri. No especularem, necessitem guanyar. És més fàcil fer-ho tenint 95 minuts per davant que no esperar que quedi mitja hora o deu minuts". Per al de Gómara serà imprescindible "saber competir tota l'estona" i fer servir l'"experiència" de les últimes eliminatòries i també de l'any passat, en què l'ascens es va escapar al darrer sospir per culpa d'un gol de Caballero, davanter del Lugo. "Aquella situació no es repetirà mai. Tenir 82 punts , estar a Primera fins al minut 91 i no aconseguir-ho és duríssim. Però ens hem refet. Ens podíem conformar a estar a mitja taula i sempre hem volgut anar a més, lluitant per pujar. El sentiment és diferent al de l'any passat. Ara només podem guanyar i no tenim res a perdre perquè venim de molt avall".

Deia també que el "preocupa" el fet d'haver rebut tants gols tot i ser l'equip menys golejat de la lliga, tot i mostrar-se satisfet perquè "cap dels rivals, quan hem jugat a fora, ens ha tancat a la nostra àrea. Hem demostrat que podem competir allà on sigui". Caldrà defensar bé, però també fer gols, perquè per a Machín "el que determinarà si som o no de Primera és l'encert a les dues àrees". Finalment, després de confimar que Aday "està bé", va destacar que "tots són importants, els que juguen i els que no. Per ells, per l'afició i pels que ens esperen cada dia a casa. Per tots ells lluitarem a mort per pujar a Primera".