Ara fa un any, just després de la derrota contra el Lugo, al voltant del Girona només hi havia interrogants. El club estava canviant de noms. De Josep Delgado a uns nous propietaris que gairebé ningú coneixia i després d'haver disputat un play-off amb molta sensació de provisionalitat en els despatxos. Ara el panorama és ben diferent. El Girona jugarà a Segona Divisió, on continuarà sent l'equip més veterà de la categoria, però ho farà sent un club absolutament estabilitzat econòmicament i dins un projecte, l'ideat per Pere Guardiola i el seu entorn, que no és només per una sola temporada. "El futbol no s'atura. Quan hi ha moments difícils toca aixecar-se", explicava ahir el president del club Delfí Geli en una línia argumental calcada a la que va fer servir el director esportiu Quique Cárcel: "Avui anirem a dormir tristos i demà també perquè són dos anys seguits i això és molt dur. Hem d'aixecar-nos i pensar que, per què no, l'any vinent ho podem tornar a provar".

I, pensant en una nova temporada a Segona Divisió A, el Girona té gran part de la feina avançada perquè Pablo Machín i bona part de la plantilla tenen contracte. El club no ha aconseguit renovar al porter Isaac Becerra ni al davanter Jaime Mata, mentre que continua parlant amb Eloi Amagat, però sí que té lligats a Pere Pons, Granell, Cristian Herrera, Kiko Olivas, Lekic, Aday, Borja Garcia... Un altre tema serà la possible continuïtat a Montilivi de Lejeune, Rubén Sobrino i Maffeo que juguen al Girona cedits pel Manchester City. El central francès, però, ja va deixar ahir clar que la seva intenció era "jugar a Primera Divisió". Una voluntat que, segurament, també té Becerra mentre que l'enorme temporada que ha fet Pere Pons el deu haver col·locat en el centre del radar de molts clubs. Això sí, en el cas del migcampista de Sant Martí Vell qui se'l vulgui emportar a Montilivi haurà de negociar amb el Girona i passar per caixa.

Sense res a celebrar, més enllà de la seva gran segona volta, el Girona va donar ahir per tancada la temporada i a partir d'avui els jugadors ja estan oficialment de vacances. La feina, però, no s'aturarà als despatxos tant a l'àrea esportiva per completar la plantilla per a la temporada vinent com a la part executiva que té programada per 11 de juliol una Junta General Extraordinària per fer una ampliació de capital per compensació de crèdits de 3'8 milions d'euros. Una operació que servirà per convertir en accions els 3'8 milions d'euros que TVSE Futbol va injectar al club.