Cares llargues, ulls plorosos i llàgrimes. La zona mixta de l'estadi es va tornar a convertir ahir després del partit, en el punt de trobada de les lamentacions des jugadors i tècnics blanc-i-vermells. Un capítol conegut i un episodi massa recent gairebé calcat al que els futbolistes del Girona van patir per doble partida (contra Lugo i Saragossa) la temporada passada. "El futbol és una merda", se sincerava un abatut Àlex Granell. Una sola frase i ben simple resumia l'estat d'ànim d'uns jugadors que es van tornar a quedar a les portes de poder celebrar l'ascens a Primera Divisió al seu estadi i davant la seva afició. I és que no, ahir el futbol no va tornar el Girona el que li havia pres la temporada passada. Aquesta era una de les màximes que tothom desitjava i confiava que es complís. No va ser així. "De vegades el futbol no et dóna el que et mereixes", deia Carlos Clerc. La festa va ser per a l'Osasuna, que va rendibilitzar al màxim la victòria al Sadar (2-1) de dimecres i va agafar amb els pixats al ventre els gironins només començar la represa. A diferènia de fa un any contra el Lugo, de retrets al rival, cap ni un. Al contrari, felicitacions i l'enhorabona.

Sigui com sigui, perdre un ascens a Primera Divisió amb tot el que suposa tant esportivament com econòmicament per al club i els jugadors va deixar realment tocat tothom. "Estem molt fotuts", coincidien els futbolistes. Un dels més afectats era el capità Richy Álvarez. El gallec, com al temporada passada, no va poder contenir les llàgrimes. "Fa cinc anys que sóc aquí i he disputat tres play-off. És molt dur", deia. El gallec, tot i això, intentava llançar un missatge d'ambició per al futur. "El futbol és per a valents i tornarem a tenir l'opció de pujar. Mentre jo continuï aquí, seguirem competint per pujar i tard o d'hora aconseguirem l'ascens", assegurava. Tota un declaració d'intencions que secundava un altre dels capitans de la plantilla, Eloi Amagat. "Avui més que mai estic convençut que per pesats o pels pebrots que tenim els gironins, acabarem un dia o altre a Primera", pronosticava el 10 blanc-i-vermell que deia "hi vull ser", en referència a les negociacions per a la seva renovació, ja que acaba contracte el 30 de juny.

Molt afectat també estava Florian Lejeune. El central francès va ser un dels millors i va estar a punt de posar emoció al partit amb un cop de cap al travesser. "Aquest equip i aquesta ciutat es mereixen ser de Primera", deia. El francès, que pertany al Manchester City, no va aclarir res del seu futur però sí que va deixar anar que "algun dia" li agradaria "jugar a Primera Divisió".