Ahir tampoc va poder ser. Per segon any consecutiu, Pablo Machín, arquitecte d'un Girona de perfil alt i guanyador des que el va salvar d'un descens cantat el 2014, s'ha quedat amb la mel als llavis. Fa temps que el Girona persegueix l'objectiu de Primera, i com a mínim haurà d'esperar un altre any. La temporada passada el somni es va escapolir en l'últim sospir del darrer partit de lliga contra el Lugo amb un gol de Pablo Caballero en el temps afegit. Aquella diana del jugador de l'equip gallec quan pràcticament tot Montilivi ja celebrava l'ascens, va fer mal. La patacada va ser majúscula. El Girona ho va notar amb una arrencada molt fluixa aquest mateix curs. Fins que va posar la directa a partir de l'any nou i va acabar quart, classificant-se per al play-off amb la victòria a Ponferrada. Es va remuntar contra el Còrdova. I ahir, tot i intentar-ho fins al final, es va morir una vegada més a la vora de la plata.

Pablo Machín Díez. Nascut un 7 d'abril de 1975 a la petita localitat de Gómara (Sòria), és l'home que ha estat a punt de portar, per dues vegades, el Girona per primer cop a la història a Primera. A principis de juny es convertia en el tècnic que més partits ha dirigit al Girona en aquesta etapa de vuit temporades a Segona, superant els 99 de Raül Agné. De fet, amb el d'ahir, Machín ha dirigit el Girona en 103 partits, i té contracte fins al 2018.

El sorià va aterrar a Montilivi un 10 de març de 2014 per agafar el relleu de Javi López i intentar una autèntica proesa, després que aquest últim tampoc servís de revulsiu per aixecar el vol d'una plantilla molt tocada. Avui, ningú recorda que Machín, format al Numància, va agafar l'equip a tretze jornades per acabar la Lliga 2013-2014 i que precisament el seu debut no va ser el millor. Dues derrotes consecutives contra el Múrcia (0-1) i l'Sporting de Gijón (3-1) que deixaven l'equip en una situació límit. El Girona es trobava a vuit punts de la salvació a només onze jornades per acabar la lliga però la proesa es va fer realitat. Home de club, ?Machín va fer possible allò que semblava impossible, i va salvar l'equip en el darrer alè sumant 21 dels últims 39 punts possibles durant les tretze jornades que va dirigir el timó del Girona (6 victòries, 3 empats i 4 derrotes). I tot plegat gràcies a un sistema de joc innovador (3-5-2) que li va servir de revulsiu.

Allà va començar una relació de llarga durada. Machín s'ha convertit en un home de la casa. Després de la patacada que va suposar no pujar directament la temporada passada, el club li va voler agrair la feina feta i el 22 de juliol de 2015 li va ampliar el contracte fins a finals de juny del 2018. A còpia de treball, d'anar partit a partit i d'esforç, els resultats d'aquesta temporada van anar arribant per plantar-se al play-off. Al final el Girona va quedar quart i va emparellar amb el cinquè, el Còrdova, el qual avui fa una setmana va superar en semifinals.

Els 103 partits dirigits amb el Girona fins ara per Pablo Machín es resumeixen en 49 victòries, 28 empats i 26 derrotes.