Vint dels vint- i-dos equips que jugaran a la Segona Divisió A la propera temporada ja estan decidits. Quinze repetiran respecte la temporada passada, tres han descindit de Primera Divisió i quatre més arribaran des de la Segona Divisió B.

Dues de les novetats ja confirmades i que, per primera vegada a la Liga Adelante, es veuran les cares amb el Girona són el Reus i l'UCAM Múrcia. Els reusencs van ascendir per la via ràpida per primer cop a la seva història a la categoria de plata del futbol espanyol; el mateix cas que l'UCAM Múrcia, que fundat a finals dels 90, mai ha sigut rival dels gironins en cap competició. En el cas del Reus, el Girona s'hi va enfrontar per última vegada a Tercera Divisió la temporada 2006-2007. Amb els murcians sí que serà la primera vegada a la història que s'hi enfrontaran.

Dos dels tres descendits de Primera a Segona són vells coneguts per a l'equip de Montilivi. El Llevant, que va baixar amb Rubi a la banqueta, es va enfrontar al Girona a Segona les temporades 2008-2009 i la 2009-2010. En aquesta última, el conjunt valencià va ascendir a Primera Divisió, on hi ha estat les últimes sis temporades. Cas similar al del Rayo Vallecano. El conjunt madrileny va ascendir a Segona Divisió A el mateix any que ho va fer el Girona, la temporada 2008-2009, i va ser tres temporades després quan van aconseguir l'èxit de pujar a Primera. Van coincidir en tres anys amb el conjunt gironí i la propera temporada, el Girona tornarà a visitar l'estadi de Vallecas, on el curs 2009/10 hi va vèncer per 0-3.

Més novetat serà el Getafe, que per primera vegada coincidirà amb el Girona a Segona Divisió A, ja que els madrilenys han estat a Primera des de la temporada 2003-2004. No obstant, Girona i Getafe es van enfrontar a la Copa del Rei el desembre del 2013, eliminatòria que es va decidir amb un 1-1 a Montilivi i un 4-1 al Coliseum Alfonso Pérez. Enguany, el Girona no es veurà les cares amb els descendits Llagostera, Bilbao Athletic, Ponferradina i Albacete. Equips com Numància, Valladolid, Alcorcón, Mirandés, Tenerife o Saragossa es creuaran una temporada més amb els interessos gironins a la temporada 2016-2017.

Dos ascensos per decidir

Quatre equips encara s'estan jugant pujar a la categoria de plata. L'única novetat a Segona A pel Girona seria el Lleida, equip amb el qual mai s'hi ha enfrontat a aquesta categoria. Els lleidatans juguen contra el Sevilla Atlètic, que va coincidir amb els gironins a la categoria de plata el curs 2008/09.

L'altra eliminatòria es decidirà entre Cadis i Hèrcules, dos vells coneguts del Girona en el seu camí al futbol professional. La resolució arribarà el proper cap de setmana.