Quina sensació li queda al president l'endemà que el Girona perdés l'ascens a Primera?

Quan estàs disputant un play-off per pujar a Primera divisió saps que hi ha quatre equips de molt nivell. Vam passar la primera ronda contra el Còrdova, vam estar bé i vam remuntar el 2-1 de l'anada a Montilivi. L'quip va jugar molt bé. La segona eliminatòria l'he vista més igualada. L'Osasuna estava en un molt bon moment i va saber aprofitar les seves oportunitats.

La final contra l'Osasuna es va acabar quan Kodro va fer a l'inici de la segona part el 0-1?

El 0-1 ens posava les coses molt complicades. Veníem d'haver fet una bona primera part, jugant al seu camp. És veritat que ens va faltar gol, però ells ho van passar malament. Si haguéssim aconseguit l'1-0 el partit hauria canviat molt. I no només no el vam aconse?guir, sinó que ells, a l'inici de la segona part, van fer el 0-1. Són un equip amb molt d'ofici, com també el Còrdova. Per il·lusió i ganes no ens guanyava ningú, la llàstima va ser que no vam poder guanyar.

Què li va dir a Pablo Machín al final del partit, quan el va anar a consolar al túnel de vestidors?

Volia estar al seu costat en aquells moments tan durs. Li vaig transmetre tranquil·litat i ànims, perquè l'equip ho està fent molt bé. Li vaig dir que el futbol no s'atura, això segueix. Haver arribat fins aquí està molt bé. El vaig veure realista, i és normal que li sàpiga greu després d'haver quedat per dos anys seguits a les portes de Primera Divisió. Machín és una persona que ja ha viscut moltes experiències al món del futbol. Tenia una il·lusió enorme per pujar i entrenar el Girona a Primera.

Té dos anys més de contracte amb el Girona.

És el nostre entrenador. En cap moment hem parlat de cap altra situació. Ja està pensant en la campanya vinent. Ara estem pendents que ens digui quina és la data de l'inici dels entrenaments de pretemporada i quina planificació fem aquest estiu a l'hora de preparar el curs vinent.

Què és més dur, perdre una final de UEFA com a jugador (amb l'Alabès) o un ascens a Primera (amb el Girona) com a president?

Totes dues són situacions difícils i complicades. En el seu moment era una il·lusió tremenda guanyar la Copa de la UEFA, com ara pujar a Primera amb el Girona. És molt complicat guanyar títols, tots els equips tenen nivell. Són situacions dures de passar però el que cal fer és mirar endavant i intentar aprofitar l'oportunitat la propera vegada que la tornis a tenir.

Va quedar impressionat per l'ambient que hi havia a Montilivi dissabte?

Va ser espectacular. L'afició va vivint experiències i ja ha vist uns quants partits amb molt en joc. A poc a poc la gent de Girona comença a tenir com a referència l'equip de la ciutat i això és molt important. Necessitem que la ciutat doni suport al club i al nostre projecte. Aviat presentarem la nova campanya d'abonats. L'afició ha tornat a estar al costat de l'equip.

Un partit transcendental amb un ascens a Primera en joc i sense cap incident entre els aficionats. Un exemple, ara que a l'Eurocopa cada dia són notícia les baralles entre seguidors.

El futbol mou molta gent i passió. Però comença i s'acaba al camp. La nostra afició va estar de 10, i va ser molt respectuosa amb la de l'Osasuna. Tothom va tenir un comportament molt cívic.

Què li diria a l'afició que va tornar a marxar a casa frustrada per deixar passar l'ascens?

Que treballarem per tornar a fer un equip il·lusionant, farem tot el possible. Aquesta vegada tenim més temps que l'any passat per preparar l'equip. Hem d'intentar tenir bons jugadors perquè siguin capaços de tornar a competir amb les màximes garanties.

Becerra i Mata els dóna per perduts? Es poden quedar alguns dels cedits pel City?

Sobre Maffeo, Lejeune i Sobrino hem de veure què diu el City però pensi que hi ha equips de Primera que també els volen. És clar que ens agradaria tenir-los. Becerra i Mata fa temps que tenen una oferta per renovar, que de moment no han acceptat.