Ni a Peralada ni a Navata, ni tampoc al Collell. Tampoc al camp annex de Montilivi que dóna per al que dóna i poc més. La pretemporada del Girona 2016-17 serà a la ciutat esportiva del Manchester City. Feia dies que el director esportiu blanc-i-vermell Quique Cárcel tenia al cap la idea que la plantilla fes una estada fora de Girona i ahir el club va anunciar-ho. El destí serà ni més ni menys que les luxoses i modernes instal·lacions de la Manchester City Football Academy, inaugurada ara fa poc més d'un any i mig. El Girona s'hi estarà del 25 al 31 de juliol, on treballarà la posada a punt física. Malgrat que encara no hi ha confirmació oficial de la data del retorn als entrenaments, tot sembla indicar que serà el cap de setmana abans de marxar cap a terres britàniques a fer l'estada a Manchester. Un cop la plantilla torni del Regne Unit seguirà amb la preparació a Girona i disputarà uns quants partits amistosos abans de l'inici de la competició, a mitjans d'agost.

La City Football Academy ocupa una superfície de 33 hectàrees i, entre d'altres instal·lacions d'última generació, compta amb 16 camps de futbol, dels quals destaca, per sobre de tots, un estadi per a 7.000 persones on hi juga els seus partits l'equip filial. Les instal·lacions van ser inaugurades el desembre del 2015 i van tenir un cost de més de 300 milions d'euros. La ciutat esportiva compta també amb una residència per als joves futbolistes del planter que el club capta arreu del món. En aquest sentit, el propitetari i president del club, Khaldoon Al Mubarak, va voler crear unes instal·lacions semblants a les de La Masia del FC?Barcelona, on poder formar els seus joves talents. Les obres per construir la ciutat esportiva van començar el 2008 i van suposar la regeneració de l'àrea industrial de Clayton al voltant de l'esport. I és que les instal·lacions són al costat de l'Etihad Stadium, amb el qual estan connectades per un pont.

Un dels jugadors que coneix bé la ciutat esportiva on s'instal·larà el Girona aquella setmana de juliol és Pablo Maffeo. El lateral barceloní, que ha jugat a Montilivi cedit pel City aquesta segona volta, ha viscut a l'acadèmia a més a més de treballar-hi diàriament des que va fitxar pel club anglès procedent de l'Espanyol.

En aquestes vuit últimes temporades en què el Girona ha competit a Segona Divisió A mai havia sortit de la demarcació per fer la pretemporada. Les instal·lacions més habituals aquests anys han estat Torremirona (Navata) o l'Hotel Golf de Peralada. En alguna ocasió fins i tot, a causa de les penúries econòmiques, no s'ha sortit de Montilivi. La temporada passada, l'escenari escollit va ser Peralada. Enguany, la bona relació del clubamb el City, a través de l'assessor extern Pere Guardiola, ha permès que la plantilla es desplaci fins a Manchester per treballar en unes instal·lacions de primer nivell per posar-se a punt per a la temporada.

Aquesta afinitat entre les due sentitats ja ha permès que aquesta temporada hagin arribat jugadors com Lejeune, Sobrino, Maffeo i també el nigerià Nwakali, en qualitat de cedits per part del club citizen. No seria gens estrany, doncs, que la fórmula de cessions des del Manchester City es repetís i aquest estiu arribessin més futbolistes d'aquest perfil.

Durant l'estada a terres britàniques, el Girona podria coincidir amb els extècnics blanc-i-vermells Domènec Torrent i Carles Planchart, actuals ajudants de Josep Guardiola al primer equip del Manchester City. Dependrà però de si el conjunt anglès és a la zona o si està de gira pels Estats Units o l'Àsia. En principi sembla que Maffeo podria realitzar la pretemporada a les ordres de Guardiola que, un cop acabada, decidiria si es queda o no al primer equip.

El precedent del Figueres

Un dels últims equips gironins que va marxar de l'Estat per a fer una estada de pretemporada va ser el Figueres 2005-06 en l'època de Miapuesta. Llavors, el conjunt altempordanès, dirigit per Josep Clotet va treballar durant una setmana prop d'Eindhoven, a ?Holanda.