Pablo Machín és un entrenador d'idees fixes i, convençut de les virtuts del seu sistema de tres centrals i dues bandes llargues, no canviarà la temporada vinent i, per tant, un dels principals objectiu dels Girona aquest estiu és fitxar homes que s'adaptin a una posició molt exigent físicament. Iván López, David Juncà, Cifu, Carlos Clerc aquesta temporada, Aday quan no ha estat lesionat... Són els noms amb què Machín més ha confiat en els seus anys a Girona per pujar i baixar pels dos carrils. El passat estiu, Machín i Cárcel van fer una aposta arriscada reconvertint Javi Álamo a carriler i, tot i que en principi el canari continuarà a Montilivi, el Girona busca un home de banda dreta en la qual, també amb força probabilitat, no hi serà Pablo Maffeo. I un dels noms que més il·lusión és el de Cifu. En una operació semblant a la de Jonás Ramalho, el Girona està intentant recuperar un jugador que, en el seu moment cedit per l'Elx, va donar un gran rendiment a Montilivi i que, en l'aspecte personal, estaria encantat de tornar a una ciutat com Girona, on es va trobar molt còmode.

Cifu té, almenys teòricament, tres temporades més de contracte amb el Màlaga, però l'arribada de Juande Ramos a la banqueta del conjunt malagueny està obligant el gironí Francesc Arnau, director esportiu dels andalusos, a moure peces i una d'aquestes podia ser la sortida de Cifu, que, lògicament, també volen més equips de Segona A. Després de la seva bona temporada al Girona, Cifu va ser recuperat per l'Elx i amb els alacantins va jugar a bon nivell en la primera meitat d'aquesta temporada, disset partits jugats, i el mes de gener va sortir cedit al Màlaga de Primera Divisió amb una operació, semblant a la de Javi Álamo entre Saragossa i Girona, que un cop acaba la cessió el club està obligat a fitxar el jugador.

Així, a partir d'ara, Cifu tindria tres temporades de contracte amb els malaguenys, però entre el seu nul protagonisme en aquesta segona volta a Primera Divisió i l'arribada de Juande Ramos el lateral podria acabar sortint. I una opció seria tornar a Montilivi. Amb Javi Gracia a la banqueta, Cifu no ha jugat ni un sol partit de Lliga amb el Màlaga i només ha anat convocat tres cops.