Amb encara força recent el cop dur que va suposar quedar-se per segon any consecutiu amb la mel als llavis i veure com l'ascens a Primera s'escapava en l'última oportunitat, els jugadors del Girona que continuaran la temporada vinent a Montilivi encara tenen temps per davant per pair la decepció, carregar piles i passar pàgina. Tot just fa una setmana i escaig que els futbolistes i també els membres del cos tècnic van marxar de vacances i el seu retorn a la feina encara haurà d'esperar. A diferència d'algun altre any, on el període de descans va ser menor per culpa del play-off de torn o perquè la lliga següent començava més aviat que mai, aquest cop les vacances s'allargaran fins al mes, temps suficient per desconnectar. El club anunciava ahir a mitja tarda que l'equip no tornarà a la feina fins a mitjan juliol. Concretament, el dia 22. Aquell divendres, la pretemporada 2016/2017, la més especial d'aquests últims anys a la Segona Divisió A, donarà el seu tret de sortida de manera oficial.

Els futbolistes, tot i això, estan citats per un parell de dies abans perquè el dimecres 20 i el dijous 21 es duran a terme les revisions mèdiques, un tràmit indispensable abans de la posada a punt prèvia a l'ínici de la competició. L'entitat encara no ha anunciar el calendari de partits amistosos, tot i que n'ha trascendit algun. El primer, el que es jugarà el dissabte 30 de juliol a Ewood Park contra el Blackburn Rovers anglès. Aquest duel servirà per posar punt i final a l'estada que la plantilla celebrarà del 25 al 31 d'aquest mes vinent a la Ciutat Esportiva del Manchester (City Football Academy), el primer stage a l'estranger del club de Montilivi. Encara que no s'ha anunciat de manera oficial, també està previst un duel amistós a Montilivi contra l'Olympique de Marsella. Serà el dimecres 3 d'agost segons va informar l'anterior setmana l'entitat francesa. De moment, aquests són els dos únics compromisos de preparació a l'horitzó, a l'espera que el Girona en faciliti el calendari definitiu. La Lliga 2016/2017 començarà el cap de setmana del 20 i 21 d'agost.

D'altra banda, i a l'espera que aquesta setmana es pugui presentar de manera oficial alguna de les dues incorporacions de cares al nou curs (Portu o Ramalho), el club té previst presentar la nova campanya d'abonaments aquest divendres, si no hi ha cap contratemps de darrera hora.