Fins fa quatre dies, el Girona era una autèntica capsa de sorpreses. Era com el temps a la primavera:?tan aviat feia sol, com queia un ruixat. La inestabilitat era el pa de cada dia;?hi havia hagut èpoques de bonança, curts períodes en què els problemes no treien el cap, però no era l'habitual. Fins que ara fa tot just un any, es va posar la primera pedra a una època en què la tranquil·litat s'ha convertit en la rutina habitual. El 30 de juny del 2015, es va escenificar la venda del paquet majoritari d'accions que fins llavors havia estat a mans de Josep Delgado. A partir d'aquell dia, el canvi ha estat evident. Ha anat in crescendo, sense fer soroll, però l'estabilitat s'ha apoderat d'un club que, de mica en mica, va creixent tot consolidant-se al futbol professional a l'espera, algun dia, de donar el pas definitiu a l'elit. Amb TVSE Futbol, filial de TV Sports Events i una empresa que té com a pals de paller Samir Boudjemaa i Jean-Louis Dutaret, ha arribat la calma després de la tempesta. Els empresaris francesos van arribar de la mà de Pere Guardiola i tan ràpid com van treure el cap per la ciutat per explicar el seu projecte, no se'ls ha tornat a veure. Amb o sense ells, el cas és que a Montilivi s'ha respirat durant aquests últims dotze mesos una tranquil·litat inèdita des de fa temps. Les sortides de to de l'època Delgado, les picabaralles entre Francesc Rebled i Joaquim Boadas o el surrealista fitxatge d'Antonio Calle han quedat enrere.

Durant la temporada 2014/2015, un dels temes que es van convertir en vox populi a Girona va ser la més que possible venda del club. Després del frustrat canvi de mans en direcció a l'empresari argentí Ricardo Pini, el traspàs es va acabar d'executar el 30 de juny passat. Aquell dia, Samir Boudjemaa i Jean Louis Dutaret, acompanyats per Pere Guardiola, van ser a Girona per oficialitzar el canvi de mans i, de passada, per donar una mica de llum a un tema que fins llavors havia despertat molts interrogants. Això, després de conèixer de primera mà les instal·lacions de Montilivi i de conèixer el llavors alcalde, Carles Puigdemont. TVSE Futbol es feia amb el 80 per cent de les accions del club i Unió Esportiva Girona S.L. se'n quedava un 17,5. El famós trident va explicar en un cèntric restaurant que arribaven al club amb la intenció de fer-lo pujar algun dia a Primera, subratllant que el món de l'esport no era gens desconegut per a ells i que professionalitzar l'entitat i fer-la més seriosa del que havia estat fins ara es convertien en el seu full de ruta.

Una prioritat era mantenir la confiança en l'estructura esportiva, deixant a Quique Cárcel a la direcció esportiva i Pablo Machín al capdavant del primer equip;?tot i això, va arribar gent nova per renovar el Consell, agafant molt de pes la figura d'Ignasi Mas-Bagà, un dels homes forts d'aquest últim any al club, a banda de situar Delfí Geli a la presidència. Només uns mesos enrere, l'excel·lent rendiment del primer equip va quedar enfosquit per la nefasta gestió als despatxos:?als problemes econòmics de torn se'ls van unir els impagaments a una plantilla que fins i tot es va negar a assistir al tradicional dinar de Nadal. Una situació que aquest any no s'ha viscut:?els jugadors, els membres del cos tècnic i els treballadors del club han cobrat al dia, quelcom que no passava des de feia temps.

A?l'ordre als despatxos se li va sumar una ambiciosa confecció de la plantilla. Boudjemaa i Dutaret van assegurar que no hi hauria fitxatges mediàtics, però tot i això van arribar a l'estiu homes d'un cert catxet com Borja García, a banda de pagar 150.000 euros al Llagostera per Pedro Alcalá. A?més, la bona relació de Pere Guardiola amb el Manchester City va permetre retenir Florian Lejeune, així com la cessió d'altres futbolistes com Rubén Sobrino, Pablo Maffeo o Chidiebere Nwakali. A dia d'avui, després de quedar-se un any més a les portes de l'ascens a Primera, tant Delfí Geli com Quique Cárcel han reconegut obertament que de cares a l'exercici vinent es farà «una plantilla de garanties», cosa que confirma l'ambició dels nous propietaris. Aquest serà un dels cavalls de batalla, com també la construcció de la Ciutat Esportiva, un projecte enterrat durant molt de temps però que en els darrers mesos s'ha tornat a remoure amb la intenció de veure la llum més aviat que no pas tard.

Injecció de 3,8 milions d'euros

A la bonança institucional cal unir-li el bon moment econòmic que viu l'entitat, sobretot després que el passat mes de desembre el Girona anunciés que la propietat prengués una mesura important per «reequilibrar el patrimoni net», tal i com es va dir llavors. La fórmula va ser una injecció de capital d'uns 3,8 milions d'euros que, segons Mas-Bagà, van arribar al club mitjançant un préstec participatiu provinent de l'empresa TVSE Futbol, l'accionista majoritària. Una quantitat que es convertirà oficialment en ampliació de capital el proper 11 de juliol, data de la imminent Junta General Extraordinària d'Accionistes que s'ha de celebrar a Montilivi. Per aquell dia està previst reduir el nombre actual de membres d'un Consell que, ara mateix, el formen Ignasi Mas-Bagà, Salvador Capdevila, Joel Borràs, David Sánchez, Albert Mateos i Ricard Capdevila.