Com en el cas d'Isaac Becerra, la direcció esportiva del Girona tenia claríssim que Jaime Mata tenia els dos peus fora del club des de fa temps. El madrileny ho va confirmar ahir amb una piulada a les xarxes socials en què s'acomiadava de la ciutat. «Gràcies per tant Girona! Eternament agraït!», deia acompanyant el missatge amb una foto de les cases de l'Onyar. Amb aquestes paraules Mata esvaïa qualsevol esperança d'algun aficionat perquè es quedés a Montilivi. Ara el davanter madrileny ha d'acabar de decidir-se entre les ofertes que té sobre la taula. No són pas poques ja que Valladolid, Saragossa i Rayo, entre altres de Segona A i també algun equip de Primera, li haurien plantejat una proposta formal. Abans d'acabar la setmana, Mata podria definir-se i anunciar el nom del seu nou equip.

Mata dirà adéu doncs a Montilivi després de dues temporades en què ha destacat per la seva entrega en la pressió i capacitat de lluita. Una virtut, la de pressionar els rivals, molt apreciada per Pablo Machín. No obstant això, i després del bon rendiment del curs passat, Mata i el Girona no es van entendre per actualitzar un contracte que havia fet l'antic director esportiu, Oriol Alsina, quan el va fitxar del Lleida a la primavera del 2014. A més a més, el Girona va refusar una proposta del Valladolid que rondava els 200.000 euros remetent-se a la clàusula d'aproximadament 600.000. El mes de gener passat, Mata va refusar una oferta del Mallorca que el volia per jugar la segona volta a l'Iberostar perquè volia acabar la temporada a Montilivi i intentar assolir l'ascens, malgrat la forta competència amb l'arribada a l'equip de Dejan Lekic i Cristian Herrera i de la recuperació física de Rubén Sobrino.

Mata deixarà lliure el dorsal 9 blanc-i-vermell després de 82 partits en els quals ha marcat 21 gols entre Lliga, play-off d'ascens i Copa del Rei. El seu adéu i el més que possible de Sobrino, obligaran el Girona a moure fitxa en atac.