Veure el Girona, o qualsevol equip de Segona A, per televisió, la temporada passada, només es podia fer a través de la plataforma de pagament Movistar+, que es va quedar en exclusiva els drets de la categoria de plata per emetre'n tots els partits a través de Canal+Liga2. Per al curs que tot just ara arrenca la gran novetat és que la Segona A deixa de ser patrimoni íntegrament reservat a la televisió de pagament. Amb el nou repartiment televisiu, vàlid per a les properes tres temporades, la Lliga2, la nova denominació de la categoria, es podrà seguir en obert pel nou canal de TDT Gol, que emetrà dos partits per jornada. Mediapro se'n guarda dos més amb la idea de revendre'ls possiblement a les televisions autonòmiques, que l'any passat van perdre el futbol de Segona, amb la qual cosa fins a quatre dels onze partits de cada cap de setmana passaran ara a tenir cobertura gratuïta. Això sí, per a la resta de duels, caldrà estar abonat a la televisió de pagament: Movistar+ té en exclusiva el «Partidazo» dels diumenges a les 12 i tots els duels de play-off, mentre que la resta de la jornada anirà en un nou canal explotat per la pròpia Lliga que estarà disponible en totes les plataformes.

La Lliga va decidir trossejar tota la seva oferta en diversos paquets que els diferents operadors han anat adquirint. La previsió és que la patronal dels clubs acabi rebent uns 1.700 milions d'euros, que posteriorment es repartiran entre els seus afiliats. Dijous es van adjudicar els últims paquets pendents, el 2 i el 5, que van quedar en mans de Mediapro. El primer li permetrà fer un partit per jornada de la Copa del Rei en obert a travès del nou canal Gol, que també oferirà la Lliga de Primera (els divendres a 2/4 de 9, sense cap partit de Barça, Madrid, Atlètic, València ni equips classificats en competicions europees); el segon paquet és per oferir per internet, i en modalitat de pagament, resums i partits de lliga en diferit.

D'aquesta manera el panorama televisiu per a la temporada 2016/17 està perfectament aclarit setmanes abans de l'inici de la competició i, fins i tot, del sorteig del calenari, que està previst per al proper divendres 15 de juliol en l'assemblea de la RFEF. Els partits de Primera es veuran en tres fronts: Movistar+ oferirà el «Partidazo» de cada jornada, sempre un partit del Barça o el Madrid, i el clàssic de la segona volta. Exceptuant el duel en obert que anirà per Gol, la resta del campionat es podrà seguir per BeIn Sports LaLiga en les principals plataformes de pagament (canal que substitueix l'antic Canal+Liga). La Segona A estarà també a Movistar+ («Partidazo»), en obert a Gol i possiblement també en les autonòmiques, i en el nou Canal LaLiga2 que estarà en tots els operadors de pagament.

La Copa també es combinarà entre el partit en obert de Gol i la resta de la jornada a travès de BeIn Sports LaLiga. La final anirà en obert per Mediaset. La Lliga de Campions seguirà com aquest últim any: en obert els dimarts un partit per TV3 i Antena3 i, la resta, per BeIn Sports en pagament.