No cada dia un equip pot presentar Pep Guardiola com a nou entrenador. El Manchester City, destí aquesta temporada del tècnic de Santpedor, ha preparat un gran esdeveniment per aquest cap de setmana que clourà avui amb la flamant presentació de Guardiola com a nou entrenador. I ho faran a la City Football Academy, que compta amb unes instal·lacions excel·lents i plenament equipades per al progrés i entrenament tant dels futbolistes del primer equip com dels equips de les categories inferiors de l'equip de Manchester.

I cal recordar que, en aquest mateix equipament, el Girona hi realitzarà una estada de pretemporada entre els dies 25 i 31 de juliol. Ho farà en unes instal·lacions que van ser inaugurades el desembre del 2015 i que van tenir un cost de 300 milions d'euros. L'equip gironí, a més, jugarà un amistós de pretemporada davant el Blackburn Rovers.

La gran relació que existeix entre el Girona i el de Manchester, precisament de la mà del germà del nou entrenador del conjunt anglès, Pere Guardiola, ha permès que el Girona pugui gaudir d'aquesta experiència, alhora que preparar-se i internacionalitzar una mica més el seu nom i entitat. Segurament aquesta estada tindrà més repercussió mediàtica i l'objectiu no només serà la preparació de cara a la temporada oficial. Cal destacar que serà la primera vegada que el Girona, des que juga a la Segona Divisió A, surt de la província per fer una estada d'aquestes característiques.

Durant el Citizen Weekend que està celebrant el City aquest cap de setmana, en el qual ja s'hi han vist partits de les categories inferiors i de les fèmines del club, l'aficionat es pot fer una idea de com són, en directe, aquestes instal·lacions. Un autèntic luxe impossible de descobrir pel públic en general si no fos en jornades de portes obertes com aquesta. El nou canal de TDT de Mediapro, Gol, emetrà avui a quarts de quatre de la tarda l'acte amb Guardiola.

Amb l'arribada de l'entrenador català, el City ha fet i vol fer un canvi d'imatge en molts sentits. El primer és per la plantilla. Guardiola té clar qui vol i qui no per a començar aquest ambiciós projecte i, de moment, ja ha anunciat els grans fitxatges de Nolito i Gundogan, que no seran els últims ni molt menys. I és que, a més, hi haurà neteja i jugadors com Zabaleta, Yaya Touré, Demichelis o Sagna tenen molts números de canviar d'aires.

Esportivament parlant és clar que hi haurà diferències amb l'arribada de Guardiola però el City ha mostrat més canvis aquest cap de setmana. Un dels més significants és l'escut. Avui mateix, el club presentarà davant de tots els aficionats que s'acostin a la ciutat esportiva el nou i modern escut que lluirà l'equip a partir de la propera temporada. No serà l'única novetat, ja que també es donaran a conèixer les noves equipacions per a la temporada que ve.

Tot plegat, un gran acte que està aplegant centenars i centenars d'aficionats a la ciutat esportiva on, a més, ja podran comprar entrades per a qualsevol dels partits que l'equip jugarà a l'Etihad Stadium durant la propera Premier League.

Tot i això, sense cap mena de dubte el gran alicient d'aquest cap de setmana lúdic que ha organitzat el club és disfrutar de la presentació de Pep Guardiola com a nou entrenador del Manchester City. La gran majoria dels focus esportius d'avui estaran centrats en aquesta presentació a la ciutat esportiva del Manchester City, unes instal·lacions luxoses i modernes que el Girona trepitjarà durant sis dies d'aquí a ben poc.