Quan a un jugador se'l ven com a un migcampista "diferent", un futbolista que ha fet "una progressió espectacular" i que té "fam i ganes de créixer", ja sona prou bé d'entrada. Així es va encarregar Quique Cárcel de presentar en societat el primer ?fitxatge per al Girona 2016/2017. Cristian Portugués, més conegut amb el sobrenom de Portu, va trepitjar ahir per primera vegada l'estadi de Montilivi com a nou membre del vestidor blanc-i-vermell. Ha signat per tres temporades (fins al 30 de juny de 2019) i ha arribat amb il·lusió i moltes ganes de posar-se a treballar al més aviat possible. Després de viure un any complicat a l'Albacete, amb un descens de categoria inclòs tot i els seus bons números individuals, Portu encara amb optimisme aquesta nova etapa i així es va encarregar de demostrar-ho.

Acompanyat per Quique Cárcel i el president Delfí Geli, amb el seu representant mirant-s'ho des d'un segon pla, el murcià va fer les seves primeres declaracions, abans de deixar-se fotografiar al damunt de la gespa de l'estadi. Després de donar les "gràcies" al Girona per la "confiança" que li ha mostrat volent-lo fitxar, Portu va admetre que si s'ha decantat pel club gironí és "pel projecte tan ambiciós" d'una entitat tan "propera" com ho és la gironina, que ha estat "els dos últims anys funcionant molt bé" i a punt de pujar a Primera. "El seu model de joc i la plantilla m'han cridat l'atenció", va dir, abans d'explicar que les "bones referències" que li han donat jugadors com Adrià Carmona i Dani Mallo també han aportat el seu granet de sorra. "Tots dos em van parlar molt bé del club i de la ciutat".

Tot i que Cárcel explicava que "fa molt de temps" que ja seguia Portu, el futbolista va revelar que va ser "un cop acabada la temporada" quan el Girona s'hi va posar en contacte per fitxar-lo, aprofitant la clàusula que el deixava lliure de l'Albacete en cas de descens a Segona B, tal com li va passar al club manxec.

Portu va dir veure's "a les tres posicions del mig del camp" i també, si cal, "a la davantera", el fet és que "m'habituo allà on l'entrenador em vulgui posar". Amb Machín encara no ha creuat cap paraula i ho farà tan bon punt es calci les botes per començar la pretemporada, de la qual cosa en té moltes ganes. "Estic vivint les vacances d'estiu més llargues i trobo a faltar competir. Ha tocat així. Tinc ganes que la pilota torni a rodar", confessava. Admetia també que competirà per un lloc amb "molt bons jugadors" que li han "cridat l'atenció" per les "coses diferents" que tots ells poden aportar. Ell, de moment, aportarà "caràcter, lluita, molt d'esforç, les meves arrencades i sobretot donaré el dos-cents per cent de mi".

Després de remarcar l'"ambició" del Girona i de ser preguntat què n'esperava en l'aspecte col·lectiu, va voler ser caut tot i que l'equip ha estat a punt de pujar a Primera els dos últims anys. "Hem de començar amb calma, sense tornar-nos bojos. L'objectiu és tenir una temporada el més tranquil·la possible". Sobretot, després d'haver viscut un últim any "complicat". "He après moltíssim a l'Albacete i vinc aquí a aportar el millor de mi", afegia. A banda de desitjar "seguir marcant gols" en aquesta nova etapa a Montilivi, Portu va confessar que va veure per televisió el Girona-Osasuna que va privar els de Machín de l'ascens. "Es passa pitjor mirant-ho des de fora. Es pateix molt, suposo que com es va patir aquí".