El Girona continua construint la plantilla que ha de seguir donant alegries a una afició que, per dues temporades, s'ha quedat amb la mel de l'ascens a Primera als llavis. Si l'arribada de Portu (Albacete) permetia deixar pràcticament enllestit el mig del camp a l'espera de la possible renovació d'Eloi, ara amb el fitxatge ahir del central canari Juanpe (Valladolid) gairebé queda configurada una línia defensiva de garantia, tot i haver perdut un home d'elevades prestacions com Lejeune (Eibar). Juan Pedro Ramírez López Juanpe, de 25 anys, es va formar a la base del Las Palmas, on va coincidir amb un Cristian Herrera que li ha donat grans informes del club de Montilivi.

Va debutar a Segona amb el primer equip canari el curs 2008/09, i un cop finalitzada la seva etapa allà va passar pel Racing (2013/14), on va ser una peça clau en l'ascens dels càntabres a Segona A, fet queva despertar l'interès del Granada. Els andalusos el van mantenir cedit un any més al Sardinero (2014/15) i, posteriorment, el curs passat, al Valladolid (2015/16). El nou jugador del Girona pot jugar tant per la dreta com per l'esquerra, destaca per la seva envergadura (1,90 metres), contundència defensiva i solvència a l'hora de sortir amb la pilota jugada des del darrere, tal com ell mateix va explicar.

«He acceptat l'oferta del Girona perquè és l'equip que més estima m'ha mostrat, i perquè el seu interès per mi ve de fa anys», va indicar el futbolista canari. El director esportiu Quique Cárcel li va donar la raó. «És un futbolista que segueixo des de fa temps, quan estava a Las Palmas, i que la temporada passada vaig intentar portar sense fortuna perquè finalment el Granada el va cedir al Valladolid», va revelar. Aquest estiu, finalment, s'han donat les condicions per les quals Juanpe ha pogut aterrar a Montilivi. El central s'ha desvinculat del Granada (que manté un percentatge dels ingressos que pogués fer el Girona en un possible traspàs de futur) i ha quedat lliure per poder firmar un contracte llarg, de tres temporades, amb els blanc-i-vermells. Cárcel considera que «és un jugador jove, amb molta projecció, que jo situaria entre els centrals top de la categoria».

Amb l'arribada de Juanpe el Girona pot donar per pràcticament tancat l'eix de la defensa, format ara per ara per cinc futbolistes (el canari més Alcalá, Kiko Olivas, Richy i Ramalho), que en realitat són sis comptant també el lesionat de llarga durada Carles Mas. «Anem bé, però continuarem pentinant el mercat», va subratllar Quique Cárcel, que oficialment no va voler donar per tancat el capítol d'altes en aquesta posició. El director esportiu, tot i això, va deixar clar que «amb els centrals i el mig del camp ben complet, ara la prioritat és centrar-nos en les línies on tenim mancances». I en aquest sentit, falta un altre porter, un parell de carrilers per la banda esquerra i entre dos i tres davanters.

Un equip guanyador

Juanpe va deixar clar que veia el Girona com un club guanyador. Segons ell a Montilivi s'estant guanyant «el respecte» dels rivals «per allò que fan dins del camp» i va deixar clar que el seu nou equip «és un dels que caldrà tenir en compte aquesta temporada». El canari va afegir que «si preguntes quins són els aspirants a quedar entre els tres primers, amb el permís dels descendits de Primera, el Girona ho és», i va desitjar poder oblidar en la seva nova etapa els mals resultats esportius del curs passat a Valladolid. Tot i jugar 34 partits i ser un dels habituals, els problemes que va arrossegar l'equip tota la temporada, més a prop del descens que de les posicions d'honor, no van permetre que pogués gaudir d'un bon any.

A l'hora de definir-se com a futbolista, Juanpe va dir que «sóc un central a qui li agrada jugar la pilota i que va bé per alt». També va mostrar interès per adaptar-se a un «peculiar» sistema de joc, el dels tres centrals que practica Pablo Machín, i que segons va admetre ho ha posat gairebé mai en pràctica «a no ser en algun partit en què el meu equip anava perdent i en els últims minuts passavem a jugar amb tres centrals en una aposta ofensiva». També va deixar clar que pot jugar com a central dret o esquerre «perquè m'en surto bé amb les dues cames». Amb Juanpe el Girona ja ha concretat quatre reforços aquest estiu. El canari s'afegeix a Portu (Albacete), Ramalho (Bilbao Athletic) i René Román (Llagostera), en el capítol de noves incorporacions.