La filiació del Peralada amb el Girona ha renovat completament la plantilla del conjunt xampanyer i només ha mantingut els seus entrenadors, Arnau Sala i Xavier Punsí, que continuaran al capdavant de l'equip per segon any consecutiu. Sala, que va formar part de l'equip tècnic de Raül Agné a Montilivi, valora la situació del seu equip i la seva filiació amb el Girona.

Com valora l'acord de filiació entre el Peralada i el Girona?

Per la nostra part és genial. L'acord amb el Girona significa la subsistència del Peralada, això és innegable. El club no té cap problema en jugar a Primera Catalana i tal i com s'han posat les coses era pràcticament inevitable que això podria passar. L'ajuda del Girona és vital.

Econòmicament és un respir pel club.

Sí, el Peralada no pot arribar ni molt menys on ho fan altres clubs. Econòmicament ens ho soluciona tot, sobretot el fet de pagar les fitxes dels futbolistes.

Com s'ha pres el soci del Peralada aquest acord amb el Girona?

La majoria de gent de Peralada està contenta. També estic convençut que els que no ho estan ho acabaran d'estar per les possibilitats, prestacions i tracte que està mostrane el Girona cap al club.

Respecte la temporada passada, no ha renovat cap jugador. Algun d'ells pot haver decidit marxar a causa de la filiació?

Personalment penso que tots els que formavem l'equip i el club, veiem clar l'acord amb el Girona. Nosaltres el que volíem era renovar tota la plantilla. Hi ha un plantejament del Girona per professionalitzar l'equip i un dels grans problemes eren els horaris d'entrenament. De la plantilla de la temporada passada, hi havia 10 o 12 jugadors que es quedaven però que no s'han adaptat als horaris i han acabat marxant. Per feina o per estudis, és normal que no els anés bé. Això suposa més feina per nosaltres i no ens agrada quedar-nos sense cap jugador. Els haguéssim volgut, esportivament estem molt agraïts a tots ells, però per diferents circumstàncies no ha pogut ser.

Ara que parlàvem dels entrenaments. Sap on entrenarà l'equip durant la temporada?

És possible que es faci un entremig entre Girona i Peralada. A més, tindrem jugadors que pujaran a entrenar amb el primer equip. A principi de setmana entrenarem a Girona i a mesura que s'apropi el cap de setmana, serem a Peralada, sobretot si aquella jornada juguem a casa. Ens adaptem també a la comoditat dels jugadors, que molts d'ells viuran a Girona.

Qui és l'encarregat de portar jugadors en aquest nou projecte?

Ho fem entre tots. Tenim una llista de futbolistes, com tots els equips, i entre els tècnics i els directors esportius dels dos equips ho fem. Tenim el despatx a Girona, en Quique Cárcel ens ajuda en alguns aspectes i entre tots arribem a acords.

Quin és el perfil de jugadors que es busquen pel Peralada?

Estem controlant jugadors de totes les categories. També vindrà algun reforç del Girona B. Sobretot seran jugadors joves, amb projecció i que ens agradin. Som un filial i tindrem un equip més rejovenit del que és habitual

Estellés, 'Chele' o Pau Ribas van ser els primers en arribar. Com valora les seves incorporacions?

Els primers fitxatges s'adapten perfectament, ja han jugat a la categoria i són joves. L'excepció és Pau Ribas, de l'Escala, que l'hem seguit durant tot l'any i fa mesos que ja volíem que vingués amb nosaltres.