Amb només 24 anys, a Marc Muniesa (Lloret de Mar, 1992) ja se'l pot començar a considerar un xic veterà a la Premier League. Com a mínim, el lloretenc no pot negar que a punt d'encetar la seva quarta temporada a Anglaterra, té experiències per triar i remenar en un futbol i una cultura ben diferents del que aquí estem acostumats. Malgrat la distància, el lloretenc no perd detall de com li van les coses al Girona i reconeix, sense amagar-se, que ja en comença a estar una mica fart de la "mala sort" que ha perseguit als blanc-i-vermells durant aquestes dues últimes temporades tot intentant pujar a Primera sense massa èxit. Amb ganes de tenir un any "tranquil" a l'Stoke City, preveu una Premier League que donarà un "salt de qualitat" amb l'aterratge d'entrenadors de renom com ?Guardiola, Mourinho i Conte, entre d'altres.

Tot a punt per començar una nova temporada?

Sí, sempre. La veritat és que en tinc moltíssimes ganes. Però també és cert que és una mica difícil posar-s'hi. Perquè deixes enrere el bon temps, el bon menjar i els amics. Hi ha ganes d'encetar la nova temporada i de veure si les coses em surten bé. Espero que sí. Ho encaro com un nou repte i estic convençut que aquest any serà bo individualment però també col·lectivament.

Bon clima, bon menjar i amics. No m'ho pinta massa bé això, però serà el seu quart any a la Premier League. Hi deu estar més que adaptat, no?

Sí, hi estic més que acostumat. Com dius serà la meva quarta temporada a Anglaterra. A més, allà visc amb la meva xicota i enguany, ho farem amb el nostre fill. Estem molt bé. A casa i també al vestidor. A l'Stoke hi ha un bon grup, amb una gent molt maca. Semblem un grup d'amics. Això és importantíssim per a un equip de mitja taula, com ho és el nostre.

Fa uns quants anys i sent gairebé un marrec, vostè va iniciar una aventura al futbol anglès. S'esperava llavors que s'hi estaria tantes temporades?

No m'ho podia arribar a imaginar, sincerament. Aquell va ser el primer any que sortia del Barcelona i vaig marxar a l'aventura. A veure-les venir. No sabia què és el que passaria ni tampoc coneixia a cap futbolista de l'Stoke City. Ja hi he estat tres anys i aquest és el quart; però és que encara em queden dues temporades més. Si tot va bé, allà hi penso seguir. M'hi trobo molt a gust a l'equip i també a la ciutat. Aprofitaré l'experiència per perfeccionar el meu anglès i per seguir creixent com a persona i com a futbolista.

Anglaterra i el futbol anglès són un altre món?

Sí, bastant. La seva cultura és completament diferent a la nostra. La meteorologia fa que la vida diària sigui més casolana, més curta. No se surt tant com es podria sortir aquí, per exemple. El que realment et compensa és la lliga. És molt competitiva i ben maca de jugar, amb els estadis plens i un gran ambient. Per tot això és pel que estic allà.

Després d'un últim any marcat per més d'una lesió, com es pren aquesta temporada?

Principalment, el meu gran objectiu és no patir cap mes lesió. Sé que si no em faig mal tindré molts minuts i podré jugar el que jo vull jugar. Espero fer una bona temporada i ser el més regular possible. Veurem què és el que passa...

Guardiola, Mourinho, Nolito, Ibrahimovic... Quina Premier League 2016/2017 ens espera a tots plegats, no troba?

I tant. Estan venint grans entrenadors, com Pep Guardiola, Jose Mourinho i Antonio Conte. L'any passat ja va venir Jürgen Klopp i Mauricio Pochettino fa temps que s'està fent un gran nom a la competició. Estic convençut que tots ells portaran un gran futbol a la Premier League. Sobretot perquè allà, a Anglaterra, el futbol és una mica despistat i no hi ha tanta tàctica com hi pot haver a Espanya o Alemanya. En venir entrenadors així, estic convençut que la lliga acabarà donant un salt qualitatiu important.

L'arribada de Pep Guardiola a Manchester és un encert per part del City?

Sí, absolutament. En Pep és un enamorat del futbol. Un boig d'aquest esport. Es passa el dia mirant partits i ho estudia tot. Tot allò que et pot arribar a dir, després es produeix al damunt del terreny de joc. Arriba a un club amb moltíssims diners com ho és el City, però que les coses no li han acabat de rutllar massa bé a Europa. Estic convençut que imposarà la seva filosofia de futbol. És cert que no hi ha massa paciència a l'entorn ni tampoc al mateix club, però si els dóna els resultats que esperen d'ell, estic convençut que la gent s'acabarà acostumant.

Ja li dóna temps a seguir el Girona?

I tant! El segueixo sempre que puc. Sense anar massa lluny, l'any passat quasi trenco la tele quan va empatar el Lugo a Montilivi. I aquesta temporada, tampoc em vaig perdre l'última eliminatòria de ?promoció contra l'Osasuna. Em ?molesta que li passin coses així perquè és un equip d'aquí, de la casa, on tinc amics. Em va saber greu que no pogués pujar.

Si l'ha anat seguint, segurament estarà al cas que el club ha anat creixent, sobretot de la mà de la nova propietat i l'entesa amb un club com ho és el Manchester City. Això el pot ajudar a aspirar al màxim o s'ha de ser prudent?

Pel que he pogut sentir, es veu molt més professionalitzat que no pas fa uns anys. Tenir un acord amb el City et permet que els diners no et falti per fitxar jugadors. S'ha de ser prudent, però pot ?passar de tot. Aquesta última temporada l'equip no va començar ?massa bé i tots plegats van acabar com avions. L'última ronda del play-off d'ascens va ser una veritable llàstima.

La part positiva és que el Girona és un equip amb molta experiència a la categoria. Això fa que la majoria dels ?futbolistes ?vulguin venir-hi. Si tenim la sort que ens ha faltat, esperem que aquest sigui l'any de l'ascens. Diuen que a la tercera va la vençuda!