Sense perdre de vista els valors que han dut el Girona a consolidar-se al futbol professional i a estar tres vegades en els últims quatre anys a punt de pujar a Primera Divisió, els propietaris del club estan dissenyant un projecte d'allò més ambiciós per a l'entitat de Montilivi. El rentat de cara i la nova imatge de seriositat de què gaudeix el club han convertit el Girona en un club atractiu per a jugadors destacats. El projecte inclou també la construcció a curt termini d'una ciutat esportiva per millorar els entrenaments del primer equip i, sobretot per distribuir el futbol base. En aquest sentit, l'aposta pel planter dels gestors del club és clara i, de fet, ja la temporada passada la idea era que el filial lluités per pujar a Tercera. El Girona B no només no ho va aconsedguir sinó que va anar d'un pèl que no baixa a Segona Catalana. Això va fer que, veient que el salt dels joves jugadors de 1a Catalana a Segona A era massa gran, els responsables esportius del club es decidissin a buscar una fórmula per tenir un equip afiliat en una categoria superior. L'escollit ha estat el Peralada i l'acord serà presentat aquest migdia.

El Girona fins i tot va temptejar la possibilitat de comprar alguna plaça a Segona B però, a més a més que no hi havia places, federativament era impossible. No obstant això, amb l'afiliació amb el Peralada, el Girona B a 1a Catalana i el Juvenil a Divisió d'Honor, l'estructura de base del Girona és prou important. De fet, tret de Mallorca, Llevant, Valladolid i Còrdova, que tenen el seu segon equip a Segona B, el Girona està al nivell de la gran majoria de clubs de la categoria, que tenen el seu segon equip a Tercera Divisió. Còrdova i Mallorca van asolir el mes passat l'ascens dels seus filials a la categoria de bronze.

D'altra banda tan sols el Reus, el filial del qual (Morell) jugarà aquest curs a Primera Catalana després de baixar el passat, el Cadis que el té a la divisió d'Honor Andalusa (equivalent a 1a Catalana), el Lugo que té el seu vinculat, el Polvorín, a Primera Regional (equivalent a 2a Catalana) i l'UCAM Múrcia, que no té filial, la resta de clubs tenen el seu segon equip a Tercera Divisió. El Mirandés mantindrà el seu a Tercera gràcies a l'ascens del Palència, que ha evitat que fos descendit per compensats.

L'entrenador del Peralada, Arnau Sala, beneïa dissabte l'acord d'afiliació dels dos clubs. L'exjugador serà l'encarregat de dirigir un equip del tot nou respecte al que es va salvar el curs passat. De moment els primers jugadors a arribar a la plantilla són Nacho Ruiz (Girona B), Estellés (Sabadell B), Pau Ribas (l'Escala) i Chele (Terrassa). L'encarregat de configurar la plantilla és l'adjunt de Quique Cárcel, Ivan Hammouch. L'exjugador de l'Hospitalet explicarà avui quin serà l'objectiu del nou Peralada i si alguns dels jugadors que tenia el Girona cedits la temporada passada com Djak Traoré (Olot) o David Serrano (Badalona) hi tenen cabuda o no.