No feia ni 24 hores que, aprofitant la presentació oficial de Portu, Quique Cárcel analitzava quina és la situació actual de la primera plantilla del Girona i com estan les diferents carpetes que ara mateix té al damunt de la taula, que no són poques. Parlava de possibles renovacions i de la «tranquil·litat» que a dia d'avui hi ha a Montilivi, tenint en compte que «el gruix» de la plantilla respecte al curs passat continuarà i que hi ha «temps» per acabar de reforçar l'equip. Ahir, amb Ramalho al costat, al director esportiu també li va tocar dir la seva al respecte. Aquest cop va parlar de la línia defensiva, assegurant que se segueix pentinant el mercat a la recerca d'un o dos centrals més per tal d'apuntalar una posició que encara no està del tot completa.

Amb Florian Lejeune descartat (ha estat fitxat per l'Eibar on aquesta temporada jugarà a Primera) i Carles Mas lesionat (encara li queden alguns mesos de recuperació), Pablo Machín disposa actualment de només quatre centrals purs:?Pedro Alcalá, Kiko Olivas, Richy Álvarez i Jonás Ramalho. Cal, per tant, més efectius per a aquesta zona i així ho admetia ahir Cárcel. «En principi, en fitxarem un més. Fins i tot es podria plantejar portar a un sisè central, més jove i amb més projecció, però ara mateix no és una opció que valorem. De moment, ens quedaríem amb cinc centrals a l'equip», deia. Aquesta futura incorporació, ara mateix sense data d'arribada, hauria de complir uns requisits concrets, però no pas imprescindibles:?«Tots els defenses centrals de la plantilla són dretans, així que ens aniria molt bé un esquerrà que es pugui adaptar al nostre sistema. Però tal com està el mercat, que reuneixi aquestes condicions no és gens fàcil. Ens agradaria tenir un Ramalho esquerrà, però no és gens fàcil i si ha de ser dretà, ho serà», reflexionava.

Globalment, Cárcel també va explicar que després dels fitxatges de Cristian 'Portu', René Román i Jonás Ramalho, a Montilivi encara han d'aterrar «set o vuit futbolistes més» al llarg de l'estiu, així que encara hi ha feina per fer. A més, va tornar a recordar que «podria sortir algú» de la plantilla en forma de cessió. «Ens falta un porter, el central que deia, un carril esquerre perquè ara mateix no tenim cap perfil així entre nosaltres i dos o tres davanters», detallava.

Com ha passat cada estiu, explotar la fórmula de les cessions és una de les vies que el club estudia i així ho reconeixia ahir el director esportiu. «Tot depèn del futbolista en qüestió, si reuneix o no les condicions que nosaltres estem buscant. Hi ha molts jugadors lliures, i també d'altres amb equip. Si es dóna aquesta alternativa amb el perfil que busquem, és una opció que estudiarem, com hem fet d'altres vegades».