L´estiu als clubs de futbol està, pràcticament al complet, reservat per a les notícies de les altes, baixes i renovacions a les plantilles per tenir un equip que pugui lluitar en els respectius campionats, en aquest cas, a Segona Divisió. I en dies com el d´ahir, quan es coneix el calendari de la categoria, es poden treure diferents especulacions i idees de com pot encarar un equip la categoria. Tot i això, és extremadament complicat, pel fet que no se sap mai, i menys en el futbol, què pot passar en el futur i menys, si un equips, abans de jugar-se el partit, és capaç de superar el seu rival.

La gran conclusió és evident: tots els equips han de jugar contra tots. Sense excepcions. El camí del Girona en la present temporada a Segona Divisió tornarà a començar visitant un filial, tal com ja va passar l'any anterior. Aleshores, els de Pablo Machín van visitar San Mamés per jugar contra el Bilbao Athletic (0-1). Enguany, debuten en el campionat de Lliga al camp del Sevilla Atlètic, nou ascendit a la categoria. Serà el cap de setmana del 21 i 22 d'agost a la capital andalusa, on s'espera una calor considerable. Respecte a aquesta primera jornada de Lliga, Quique Cárcel, director esportiu del primer equip del Girona, assegura que «és millor agafar els filials com més aviat millor, més que no més endavant, ja que són equips que estan en construcció».

Una setmana després de jugar contra el Sevilla, serà el torn per debutar a Montilivi. El rival, l'Elx d'Albert Dorca, entre d'altres, un dels equips cridats a lluitar per l'ascens. A partir d´aquesta jornada, els gironins jugaran contra equips de renom com serà el cas a la jornada 3, quan l´equip visitarà el Nuevo Zorrilla, per jugar contra el Valladolid de Becerra i Jaime Mata. Cárcel, sobre aquest inici del calendari, destaca que «és difícil valorar-ho a dia d'avui». «Al final tots juguem contra tots. Tenim una mica el mateix inici de l'any passat, començant contra un filial nou ascendit. Després juguem contra rivals històrics», com són els equips esmentats prèviament.

El calendari segueix i deixa algunes de les dates que, a primer cop d´ull, cal valorar. Per exemple, el cap de setmana de l'11 de setembre, el de la Diada de Catalunya, el Girona rebrà a Montilivi l'Almeria. El primer partit contra un rival nou descendit serà a la jornada 7, quan es visitarà el Coliseum Alfonso Pérez per jugar contra el Getafe en una setmana en què el dimecres, 21 de setembre, hauran jugat a casa contra el Mirandés. Una jornada després, arribarà el primer derbi català de la temporada. Serà el cap de setmana del 2 i 3 d'octubre, quan els de Machín rebran el nouvingut Reus Deportiu a casa. Una setmana després visitaran un altre recent ascendit a la categoria, el Cadis.

Un altre dels camps amb més encant i futbol de la categoria serà Vallecas. No estarà gaire més lluny aquest desplaçament pels gironins, concretament serà a la jornada 11, el 23 d´octubre, quan es jugarà aquest duel contra el Rayo Vallecano. I justament set dies després, el 30 d´octubre, entremig de les festes de Sant Narcís de Girona, l'equip presidit per Delfí Geli jugarà a Montilivi contra el Numància.

El Girona jugarà per primera vegada contra el Reus i també contra l´UCAM Múrcia. Els murcians rebran els Girona per primer cop en la seva trajectòria com a equip el 13 de novembre, a la jornada 13 del campionat. Serà una setmana abans que el Lugo visiti a Montilivi, probablament un altre dels enfrontaments que s´han de marcar en vermell al calendari, aquest, per la història més recent que tampoc cal recordar.

L'últim partit de l'any 2016 serà a casa, el 18 de desembre, en l'altre derbi català, el qual enfrontarà el Girona amb el Nàstic de Tarragona. Precisament, els dos dervis de la primera volta d´aquesta temporada a Segona Divisió es disputaran a Montilivi.

L'any 2017, que tant de bo porti molts èxits al Girona, començarà amb un duel entre el conjunt gironí i el Saragossa a la Romareda, el 8 de gener. Una de les diferències respecte a la temporada passada és que els equips tindran gairebé una setmana més de descans que no pas la temporada passada. En l´any anterior, la competició va tenir jornada els dies 3 i 4 de gener i enguany, es torna a engegar el dia 8.

El primer partit de la segona volta serà contra el filial del Sevilla, a Montilivi, el 22 de gener. Dues setmanes després serà el retorn a Montilivi de dos noms il·lustres com són els d´Isaac Becerra i Jaime Mata, que tornaran amb el Valladolid. El duel català al camp del Reus serà el cap de setmana del 12 de març i un dels camps que evitarà visitar el Girona en etapa hivernal, que és on segurament més es pateix a l´hora de jugar a futbol, és Los Pajaritos de Sòria, ja que el Girona el visitarà a principis d´abril, encara que podrà agafar una etapa amb un fred considerable.

Finalment, els tres últims partits de lliga, a dia d'avui, es poden preveure de màxima dificultat per als de Pablo Machín si fem referència al nom del rival o bé la seva situació la temporada passada. A la jornada 40, el cap de setmana del 28 de maig, els gironins visitaran el Nou Estadi de Tarragona per jugar contra el Nàstic. Una setmana després, el Girona rebrà el Saragossa a Montilivi per tancar la lliga a casa i l'11 de juny, el Nuevo Arcángel de Còrdova serà l´escenari de l´últim partit de lliga per l´equip entrenat un any més per Pablo Machín.

Aquest serà el final de la lliga regular i el play-off s'allargarà dues setmanes més per decidir l'últim equip que aconsegueixi l'ascens a Primera Divisió. La valoració final de Quique Cárcel sobre el calendari és clara i concisa. «Aquest any hi ha encara més equips històrics i sembla clar que a molts equips els entrarà la urgència per intentar pujar a Primera. Serà una lliga molt complicada».

El calendari ens deixa molts al·licients i que cadascú marqui amb vermell aquells que més criden l´atenció. Probablement els partits contra els equips catalans, contra històrics com Valladolid o Almeria o bé contra els recent descendits com el Rayo Vallecano, el Getafe o el Llevant.

El que està clar és que ja ens podem mirar partit a partit, setmana a setmana al calendari que està clar que ningú regalarà res. El primer pas i el que està més a prop és la jornada 1 i el partit al camp del Sevilla Atlètic.

Aquest és el calendari del Girona FC per a la propera temporada

Create your own infographics