Somrient i relaxat, Eloi Amagat va ser el protagonista del dia ahir a Montilivi. El capità, de 31 anys, després de setmanes de negociació, havia concretat dimarts la seva renovació per dues temporades i ahir va comparèixer al costat de Delfí Geli i Quique Cárcel per aportar el seu punt de vista. «Estàvem predestinats a entendren's», no va dubtar a assegurar, al·legant que per a ell «la meva principal prioritat, i única, era seguir aquí. Això és casa meva, em sento valorat pel club, per l'afició i pels companys». D'aquesta manera Eloi obrirà la seva cinquena temporada seguida a l'equip, a Segona A, tot i que ja en seran vuit comptant les d'anteriors etapes (hi va arribar el 2004 després d'haver-se format al Bons Aires i al Vilobí).

Preguntat per quines ofertes havia tingut sobre la taula aquest estiu, Eloi va admetre que «sempre hi ha coses», tot i que de seguida va deixar clar que a ell obrir, per exemple, una aventura exòtica a l'estranger no el seduïa. «Ara està bastant de moda anar a l'estranger, a països llunyans, però jo des del primer moment tenia la intenció de seguir a Girona. Sóc d'aquí i em sento feliç aquí». No va dubtar, el migcampista, a posar-hi bon humor quan va afegir que «sóc dels que pensa que el pas definitiu del Girona és a la vora. M'he quedat tres anys dels últims quatre molt a prop de pujar a Primera i només faltaria que aquesta temporada o la que ve passés i jo fos vés a saber on».

També sobre les possibilitats d'ascendir a la màxima categoria, Eloi va detallar que «no sé si serà per pesats o per perseverants, però l'èxit ens ha d'arribar. S'estan fent les coses molt bé. El club ha viscut canvis molt importants. Tot és molt professional i quan les coses es fan tan bé sempre és més fàcil assolir èxits». En aquest sentit, va agrair públicament l'estabilitat que ha aportat la nova propietat, destacant que «qui hi ha estat un any o arriba de nou no ho percep, però els qui les hem viscut de tots colors i hem patit moments complicats agraïm aquesta manera de fer les coses. Així podem treballar molt tranquils, únicament concentrats en la nostra feina, que és jugar a futbol».

Eloi diu que arribarà a la pretemporada «amb les piles carregades, després d'unes vacances que m'han anat bé per desconnectar», i va subratllar que afronta la nova lliga «amb tota l'ambició del món per tornar-ho a intentar». El migcampista va explicar que després de veure com s'escapava la Primera en el play-off contra l'Osasuna «vaig tenir els meus dies i les meves setmanes dures, però quan has viscut una situació encara més dramàtica (en referència al partit amb el Lugo) ja saps què és. Aquest cop potser no va ser tan dur, tot i que quan no estàs acostumat a assolir fites tan importants, quan t'hi quedes tan a prop també costa de pair».

El jugador gironí també va recordar que no ho havia tingut fàcil per acabar fent-se un lloc al primer equip. Així va recordar que no va debutar a Segona fins al curs 2012/13, després de jugar amb el Llagostera a Tercera, i va admetre que mai hauria pensat que tindria l'opció de tornar a Montilivi i jugar a l'elit. «He trepitjat molts camps de gespa artificial. Amb perseverança ho vaig aconseguir i ja porto més de 100 partits a Segona (118) i en vull molts més», va dir.

El director esportiu, Quique Cárcel, va destacar que Eloi Amagat «s'estima els colors» i va deixar clar que «amb ell renovem l'essència dels valors del club. L'ADN gironí al vestidor és important i ell l'encapçala». Cárcel va dir que espera que Eloi estigui més de dos anys més al club.