Amb la consolidació de l'estabilitat econòmica i institucional, el Girona busca sense embuts arribar a l'èxit esportiu que se li ha escapat el dos últims cursos: l'ascens a Primera Divisió. La continuïtat de Pablo Machín a la banqueta, d'una mateixa filosofia futbolística amb el sistema de tres centrals s'han sumat a la confecció d'una plantilla que, tot i perdre noms com Isaac Becerra o Jaime Mata, s'entreveu com la més complerta que ha dissenyat el club en aquests últims anys a Segona Divisió. A diferència del que havia passat en anteriors estius, Quique Cárcel no ha fet cap aposta per jugadors que haguessin destacat a Segona B com va passar en els casos de Ruben Alcaraz, Àlex Granell, Jaime Mata, Pol Llonch... Amb l'excepció del retorn de Vivi després de la seva cessió a l'Hèrcules (i no està, ni de bon tros, confirmat que el bescanoní es quedi a la plantilla), el Girona només ha fitxat jugadors de Segona A (Portu, Bono, René, Ramallho, Juanpe) o de la Primera Divisió de Japó (Sandaza) o Itàlia (Longo) a més de Cifu que va començar la temporada a Segona amb l'Elx i la va acabar, sense jugar, a Primera amb el Màlaga.

Aquest divendres, després d'un parell de jornades amb revisions mèdiques, el Girona tornarà als entrenaments i ho farà amb la plantilla gairebé enllestida. Ara mateix, el principal maldecap de Quique Cárcel és en el carril esquerre. La sortida de Carlos Clerc, que continua sense destí confirmat un cop deixi l'Espanyol, deixa molt orfe una posició clau en el sistema de Machín que el Girona haurà d'omplir aconseguint recuperar de nou a Clerc amb qualsevol altre bona opció que Cárcel aconsegueixi lligar. Amb Cifuentes de nou a la plantilla, la posició de carriler dret sembla clar per al jugador cedit pel Màlaga i Javi Álamo i Aday es quedarien com a alternatives. Ara bé, Aday i el tossenc Sebas Corís també són ara mateix les dues opcions que té Machín per jugar, a cama canviada, en un carril esquerre on tots dos ja hi han fet algunes aparicions al llarg dels dos últims cursos. Amb l'excepció d'aquest carril esquerre, la plantilla del Girona ja està gairebé del tot definida i, sobre el paper, només hi haurà alguna altra novetat a la part de davant per buscar un davanter "diferent" a puntes referents com Sandaza, Lekic o el maeix Longo. Un davanter més segon punta i mòbil per competir amb Cristian Herrera. Des del club no es descarta que aquest nom pugui ser un jugador jove o, per contra, s'acabi optant per renovar el veterà Felipe amb qui es mantenen els canals de comunicació oberts.

Més possibles novetats podrien ser en forma de sortides. A banda de Vivancos o, fins i tot, de Sebas Coris en funció del número i el perfil dels fitxatges que arribin per la banda esquerra, les sorpreses serien les de jugadors que, fitxats com a important en el seu moment, ara no vegin clara la seva importància a l'equip. Dos exemples serien Javi Álamo que, sense acabar de funcionar al carril dret, pot veure ara el retorn de Cifu li complica molt tenir minuts; o el davanter serbi Dejan Lekic que amb Fran Sandaza i Samuele Longo també es trobarà amb molta competència. Sense oblidar els centrals: cinc de nivell per ser titulars i només tres llocs.