Com a casa enlloc, que diria aquell. Miguel Ángel Cifuentes, com fa uns dies van fer Sandaza i Ramalho, va ser presentat ahir per segon cop com a nou jugador del Girona, un club i una ciutat que li van robar el cor ara fa dos anys. L'entitat li ha obert les portes de nou després d'un any a cavall de l'Elx i del Màlaga sense gaire sort i l'ha recuperat perquè sigui l'amo del carril dret aquesta temporada. «Estic molt content de tornar al que va ser casa meva», deia ahir el jugador andalús, que arriba cedit pel Màlaga sense que el Girona tingui cap opció de compra a final del curs. Cifuentes, de 25 anys, va explicar que quan va saber que el Màlaga no hi comptava i que hauria de sortir cedit de seguida va veure que «la millor opció» seria el Girona. En aquest sentit, el de Zújar reconeix i que durant l'any que no ha estat al club, el Girona «ha crescut» i que «es nota el canvi a millor».

Cifuentes no té por de la competència al carril dret que li poden suposar Javi Álamo, Aday Benítez o Sebass Coris i també és conscient que ja no és el jove semidesconegut que va arribar el 2014 procedent de l'Il·licità. «Accepto el retpe. L'exigència és més alta que quan vaig fitxar», ha dit. Després de no jugar cap partit oficial amb el Màlaga i quedar-se sense debutar a Primera, el que vol Cifu ara és «minuts i continuïtat». I és que l'experiència a terres andaluses no va ser del tot bona. De fet, el curs passat, Cifuentes després de començar jugant amb l'Elx, va desaparèixer dels onzes per problemes amb el club amb la seva renovació. Al gener va fitxar pel Màlaga però l'entrenador Javi Gracia no li va donar cap oportunitat. De fet, en sis mesos tan sols va disputar un partit amistós contra el Dinamo de Kiev. «Sabia que no comptaria gaire amb mi perquè tenia la plantilla ja formada i el seu lateral estava jugant bé. Vull jugar i tenir continuïtat. Això és el que busco al Girona», explicava.

Paral·lelament, el director esportiu Quique Cárcel va confirmar que el juvenil Joel Arimany entra a l'operació Cifuentes. Tot i que encara no està signat l'acord, Arimany marxarà dos anys cedits al Màlaga que es reserva una opció de compra pel jugador d'uns 250.000 euros. «No està tancat. Si arribem a bon port serà bo per totes les parts», deia.

Pel que fa al dèficit de carrilers per l'esquerra, no n'hi ha cap de pur, i al fet que n'hi hagi quatre de dretans, Cárcel no ho veu de moment com un problema. «És evident que ens falten esquerrans i estem cercant-ne. A la dreta hi tenim quatre jugadors específics però és cert que Aday li agrada més jugar per l'esquerra. A més a més, no sabem què passarà amb el tema Coris -el club té oberta la possibilitat de cedir-lo- però és un jugador adaptable a la banda esquerra», detallava. Cárcel sí que no va voler obrir la porta a una possible sortida de l'atre carriler dretà de la plantilla, Javi Álamo. El canari ha passat a ser propietat del Girona després que el curs passat hi actués com a cedit per part del Saragossa. «Es compta amb ell i comença la pretemporada. És un referent a la plantilla i un jugador molt important a Segona A. El club hi confia», deia Cárcel que tot i això, ho emplaça tot a la pretemporada. «Caldrà veure què passa aquestes setmanes i com s'adapta tot el grup. A partir d'aquí poden passar coses, no amb ell, sinó amb molts jugadors», avisava ahir el director esportiu del Girona.