El Girona 2016-17 fa aquest matí les maletes amb destí Manchester per començar una estada de pretemporada insòlita i impensable fins fa ben poc. Les bones relacions amb el Manchester City que manté el club des de l'arribada dels nous propietaris gràcies a l'assessorament de Pere Guardiola permetran que el conjunt gironí s'instal·li des d'aquesta tarda fins diumenge que ve a la Ciutat Esportiva del City. L'acadèmia del club britànic, el centre d'operacions del primer equip, serà doncs la casa dels Pere Pons, Richy, Granell, Eloi Amagat, Felipe Sanchón o Cifuentes durant set dies. Tota una experiència d'allò més il·lusionant per a uns futbolistes acostumats a treballar a l'annex de Montilivi o, com a molt, a concentrar-se a Peralada o Navata, els darrers cursos. Machín s'endú tots els jugadors disponibles a terres britàniques inclosos el tercer porter Gianni Cassaro, el juvenil Sergi Álamo i el davanter Manel Martínez, fitxat del Sabadell i que, en principi, serà cedit a un equip de Segona B.

L'expedició gironina surt aquest matí cap a Barcelona on agafarà l'avió que el durà a Manchester. Un cop allà i instal·lats a la Manchester City Football Academy, els jugadors realitzaran el primer entrenament a les vuit del vespre. Serà la primera sessió d'una setmana que, tot i l'escenari idíl·lic on la plantilla s'allotjarà, es presenta d'allò més dura. I és que el preparador físic Jordi Balcells té preparades unes intensíssimes sessions físiques per a uns futbolistes als quals, tal i com admet Richy Álvarez, els tocarà "patir". El capità blanc-i-vermell no pot amagar la il·lusió amb què viatja a terres britàniques. "Sóc dels veterans però semblo un nen de 15 anys. Mai hi he estat i treballarem en una de les millors ciutats esportives. Sóc conscient que patirem però il·lusiona poder-hi entrenar", reflexionava el central gallec. Durant aquests set dies a Manchester, la plantilla treballarà en doble sessió cada jornada excepte avui que viatgen al matí i dijous, quan tindran festa a la tarda. Precisament per dijous a la tarda hi ha prevista una visita a l'Etihad Stadium.

La paraula del capità

La concentració a Manchester es presenta com un al·licient d'una temporada que promet. El capità blanc-i-vermell, tanmateix, s'estima més tocar de peus a terra i anar pas a pas. I és que Richy, a Montilivi, n'ha viscut de tots colors. Això sí, d'ambició no n'hi manca. "M'agradaria dir que volem l'ascens directe però toquem molt de peus a terra. Som el Girona, l'equip que més anys consecutius duu a Segona A i ho hem desmostrat els últims temps lluitant dos anys seguits per pujar", recorda. En aquest sentit, Richy és del parer que "fer-ho tres cops seguits serà molt complicat però lluitarem per aconseguir-ho", avisa. Malgrat tot, el gallec aposta primer per assegurar la permanència "al més aviat possible". "Hem de tenir calma i anar partit a partit que gràcies a això hem arribat on som", assegura.

Pel que fa al seu paper a l'equip, Richy reconeix que aquesta temporada ho tindrà "tan o més complicat" que la passada per ser titular. Pablo Machín va apostar bona part de la passada campanya per la tripleta de centrals formada per Lejeune, Kiko Olivas i Alcalá i el gallec, tret del final de Lliga, només va jugar per lesió o sanció d'algun dels tres titulars. "Marcelo no comptava per al míster i jo i en Carles (Mas) no jugàvem", recorda el capità, que té clar que vol tenir més protagonisme. "És el meu últim any i vull jugar el màxim de partits per guanyar-me la continuïtat aquí o bé un contracte per l'any que ve", confessa.