El creixement del Girona FC en els últims anys és innegable. L'equip ha fregat tres cops l'ascens a Primera Divisió i, encara que no ho hagi pogut aconseguir, la sensació que el club s'està fent gran dins i fora del terreny de joc és evident. Ahir el Girona va arribar, va entrenar i es va instal·lar a passar una setmana completa a la ciutat esportiva del Manchester City. Un dels complexos d'entrenament més moderns i complets en el món del futbol. El Girona. Aquell club acostumat a peregrinar per infinitat de camps d'entrenaments -de Navata a Vilablareix, passant per Jafre- treballa ara en unes instal·lacions que tenen divuit camps de futbol i que els mateixos ajudants de Pep Guardiola, els gironins Domènec Torrent i Carles Planchart, defineixen com molt més espectacular i completa que les que van conèixer a Barcelona o a Munic amb el Bayern.

Pablo Machín i, sobretot, el seu preparador físic de confiança, Jordi Balcells, no van deixar passar el temps i ahir a la tarda, poc després d'haver aterrat a la ciutat anglesa, ja van dirigir una sessió d'entrenament en un dels camps de la Manchester City Footbaall Academy. El tècnic ha desplaçat a Anglaterra els vint-i-tres jugadors del primer equip més Sergi Alamo, procedent del juvenil i que pot jugar en la posició de carriler, el porter Gianni Casaro, fitxat de l'Olot per jugar al Peralada, i el davanter Manel Martínez (incorporat del Sabadell per tres anys i que, després de la pretemporada, hauria de sortir cedit a un equip de Segona B). A partir d'avui la rutina és molt clara: amb l'equip instal·lat a la residència que hi ha dins de la mateixa ciutat esportiva, Machin programarà dues sessions diàries. Entremig, dos partits: dimecres al migdia contra el filial del City i dissabte al camp del Blackburn Rovers. Lògicament també hi haurà sessions de vídeo, de gimnàs i de fisioteràpia a les mateixes instal·lacions i un petit moment de desconnexió quan, dijous a la tarda, l'equip farà una visita guiada a l'Etihad Stadium, escenari dels partits del City, que és a poca distància de la Ciutat Esportiva.

En la seva estada a Manchester, el City no coincidirà en cap moment amb l'equip de Pep Guardiola perquè es troba de gira per la Xina, on jugarà diferents partits amistosos.