Va arribar procedent del Prat i sense fer gens de fressa l'estiu del 2014. Fitxat per Oriol Alsina, que coneixia bé les seves possibilitats d'haver-lo tingut a les seves ordres al Llagostera, Àlex Granell era conscient que partia en inferioritat de condicions respecte d'altres companys amb més nom al futbol professional. El migcampsita gironí, però, de seguida va aconseguir un lloc a l'onze titular de Machín. L'ex del Banyoles, entre d'altres, va ser protagonista destacat de la millor temporada de la història i també del curs passat, on l'equip es va tornar a quedar a les portes de pujar a Primera. Vuitanta-cinc partits de blanc-i-vermell i la seva personalitat ha convertit Granell en una de les veus més autoritzades del vestidor malgrat dur tot just un parell de temporades a l'equip. Granell és un d'aquells jugadors que quan parla es fa escoltar i el discurs del qual sovint deixa missatges interessants o transcendents. El gironí, que d'avui en vuit farà 28 anys, viu aquests dies amb una extrema il·lusió l'estada que fa l'equip a la ciutat esportiva del Manchester City. Mentre l'equip es posa a punt físicament per a la temporada, Granell comença a flairar coses a l'ambient que li agraden. "Pel poc que he pogut palpar, veig la gent molt animada per encarar aquest tram tan exigent de pretemporada", assegura el pivot, que considera que això és bàsic. "És important tenir la gent animada, veure cares alegres i tenir ganes de competir i jugar amistosos", detalla. El retorn dels jugadors que coneixen la casa com Cifuentes, Ramalho o Sandaza ha de fer, en principi, més senzilla l'adaptació del grup. És per això que Granell percep bones vibracions. "Veient les cares dels companys, em fa la sensació que farem un molt bon grup aviat i, per què no, una molt bona temporada".

Granell viu la seva tercera pretemporada amb el Girona. L'actual és atípica i ben diferent de les dues anteriors bàsicament per l'escenari però també perquè el club travessa un moment d'estabilitat institucional i econòmica màxima. Aquest punt, el creixement de l'entitat al futbol professional i el potencial econòmic a l'hora de contractar jugadors, el subratlla Granell. "A diferència d'altres anys on poder lligar jugadors era més difícil, la línia dels últims temps i el projecte tan solvent que es veu que hi ha al darrere convida la gent a venir", diu. Granell destaca, en la mateixa línia, que els futbolistes "no esperen a última hora a decidir-se perquè el Girona signa el que vol".

La confiança de Machín

Granell ha viscut dues temporades històriques per al Girona en què l'equip ha fregat l'ascens a Primera. Lògicament, com la resta de companys i cos tècnic, el gironí no es vol autoimposar la pressió de ser candidat a lluitar per l'ascens però confia tornar a donar molta guerra aquest nou exercici. "L'objectiu és tornar a repetir en àmbit col·lectiu una gran temporada. Un gran any no es pot calibrar per si es fa play-off o es puja sinó per si s'està a dalt lluitant amb els millors. Confio i espero repetir-ho", deixa ben clar. Pel que fa als reptes que s'ha marcat individualment, Granell desitja seguir "mantenit la confiança" de Pablo Machín. "Aquest va ser un dels motius pels quals vaig decidir renovar a principis d'any. Aquest i per la confiança que sento que el club té dipositada en mi".

Pel que fa a la feina que s'està fent a Manchester, Granell és d'allò més positiu. "Serà molt beneficiós. A més a més aprofitem que el clima d'Anglaterra és molt millor per treballar que la calor asfixiant que fa a Girona. Si havíem de marxar és molt bona idea perquè són unes instal·lacions d'elit. És un luxe i un privilegi". L'equip continua entrenant-se a la Manchester City Accademy i ahir a la sessió del matí van treballar al gimnàs en una intensa sessió de diversos exercicis. Avui la plantilla tornarà a realitzar doble jornada de feina. Per a demà al migdia hi ha previst el primer amistós de la pretemporada contra el filial del City.