Demà, divendres, el Manchester City torna de la seva gira per Xina i, per unes hores, el Girona i el nou equip de Pep Guardiola coincidiran a la City Footbaal Academy. «La millor ciutat esportiva del món, jo no he vist ni sé que hi hagi res millor que això», expliquen tots els integrants de l'expedició gironina que des de diumenge s'entrenen a la impressionant nova casa de Guardiola. Situada just al costat de l'Etihad Stadium, un pont connecta les dues majestuoses instal·lacions, l'acadèmia del City és molt nova. Estrenada el desembre del 2014, la CFA té tot el que necessita un equip de futbol per entrenar-se, des de qualsevol novetat de darrera hora en maquinaria de fisioteràpia fins a uns camps de futbol, disset concretament, més que ben cuidats. «Jo sóc molt detallista amb això i la veritat és que és impressionant, entrenes al matí en un camp, hi tornes a la tarda i la gespa continua perfecte, no s'aixeca absolutament res», explica Pablo Machín, que, aprofitant que el Manchester City era aquests dies de gira per laa Xina, ha vist com ha canviat, de manera temporal, el camp d'annex de Montilivi pels mateixos escenaris on treballarà Pep Guardiola enguany.

Sense excessives preocupacions per la part econòmica, el Manchester City es va plantejar ara fa pocs anys la construcció d'una ciutat esportiva per créixer i competir amb el sempre poderós Manchester United. I la construcció d'aquesta instal·lació, la City Football Academy, va matar dos ocells d'un tret perquè també va servir al club per millorar l'entorn d'un Etihad Stadium situat en un antic barri industrial en degradació que no convidava els aficionats a veure els partits. I així, oblidant-se de comprar cap terreny fora de Manchester, el City va adquirir els solars de les antigues fàbriques del costat de l'Etihad Stadium per, a 10 minuts en tramvia dels cèntrics Piccadilly Garden, edificar el complex on aquests dies treballa i resideix el Girona.

Una acadèmia on cada setmana s'hi entrenen 450 futbolistes, des dels més petits fins al primer equip, i on el City hi ha portat fins a vint-i-sis promeses internacionals per reforçar el seus equips sub-16 i sub-19. Alguns com Ibrahim Diaz o l'exlateral de l'Espayol Erik Sarmiento els va patir ahir el Girona en el partit que es va jugar en un d'aquests ben cuidats camps d'entrenament. Ells dos, i la resta de jugadors dels equips top de la base del City, viuen en aquesta acadèmia on somien en, un dia, creuar el pont, que uneix les seves instal·lacions amb l'Etihad. Mentrestant, creixen com a futbolistes i, de passada, estudien becats a l'escola amb millors resultats de Manchester: el St. Bede's College.

El petit estadi on juga els seus partits oficials l'equip sub-21 del City (EDS), amb capacitat per a 7.000 espectadors, és una de les joies de la corona del complex, però també segur que faran les delicies de Pep Guardiola els quatre camps reservats per al primer equip (on ha treballat aquest dies el Girona), o un d'absolutament cobert o un altre envoltat per un paret en tot el seu perímetre per assegurar la màxima intimitat. I és que la discreció és una altra de les normes de la casa. No hi entra ningú sense disposar de la pertinent acreditació, tots i cadascún dels nombrosos treballadors de la casa la porten penjada al coll, i, per exemple, no es pot pendre cap imatge de l'interior de les instal·lacions. Res de xarxes socials ni selfies que mostrin les estances on ha treballat aquest dies un Girona que, encara que «aviat tornarem a la que és la nostra realitat», ha viscut la cara més elitista del futbol. «Hem estat convidats a viure allò que només aconsegueixen els que han treballat molt per arribar fins aquí», diu Machín.