Pablo Machín reconeixia aquesta setmana que li feia especial il·lusió el partit d'avui, a les quatre de la tarda hora gironina, contra el Blackburn Rovers. «No he tingut mai l'oportunitat de jugar en un camp anglès i suposo que, encara que sigui pretemporada, hi haurà gent i podrem viure aquest ambient especial del futbol d'aquí», apuntava el tècnic sobre la visita d'avui a Ewood Park. Actualment a la Championship, el Rovers és un històric del futbol anglès que busca, sense gaire fortuna, tornar a la Premier League i que, amb la seva preparació molt més avançada que el Girona, serà un rival, ?almenys sobre el paper, de més nivell que els joves de l'EDS Manchester City, amb qui es va estrenar amb derrota l'equip de Pablo Machín el passat dimecres al migdia (3-2). «Serà un partit més exigent que el dimecres i, per començar, hem de gaudir d'un escenari com aquest i després hem de ser competitius amb majúscules per ensenyar les nostres armes i, encara que ens enfrontem a un equip sobre el paper superior a nosaltres, intentar tenir les nostres opcions de guanyar», detallava Machín sobre un partit que servirà per tancar una setmana de preparació a la City Footbal Academy de Manchester. Demà al migdia, l'equip tornarà cap a Girona.

Gianni. A l'altre costat, en canvi, el Blacburn encara ja la recta final de la seva preparació perquè la Championship anglesa comença el proper cap de setmana i el dissabte vinent l'equip anglès, que entrena des d'aquest estiu l'irlandès Owen Coyle, té partit de Lliga contra el Norwich. Coyle havia entrenat abans el Bolton o el Wigan a més del Houston de la lliga nord-americana i un parell d'equips escocesos.

El Blackburn ha jugat cinc partits amistosos aquest juliol i, de moment, no n'ha perdut cap, tot i que ha empatat els tres últims contra Morecambe, Rochdale i Blackpool. Això sí, aquests tres últims partits els ha jugat lluny d'Ewood Park on, aquest estiu, el Blackburn només hi ha jugat un amistós, victòria contra el Bury el 16 de juliol (1-0), i per això s'espera que avui l'històric camp anglès presenti una bona entrada. Ewood Park té capacitat per a 31.367 espectadors.

La temporada passada, el Blackburn Rovers va quedar en la quinzena posició a la Championship, és una lliga de vint-i-quatre equips, lluny de la zona de play-off d'ascens i, de moment, tot i l'arribada de Coyle a la banqueta, la temporada no es presenta fàcil perquè l'equip de Lancashire, no gaire lluny de Manchester, torni a aconseguir un lloc a l'elit del futbol anglès. El passat més de febrer, l'equip ja va traspassar el seu màxim golejador, l'escocès Rhodes, al Middlesbrough anglès per disset milions de lliures; i aquest estiu a un altre escocès, el defensa Grant Hantley, per 6,6 milions. En total 23,6 milions de lliures esterlines (uns 38 milions d'euros) que, però, no han servir per pagar cap traspàs. Owen Coyle comptarà amb moltes cares noves, entre elles l'irlandès Byrne cedit pel Manchester City, però tots han arribat a cost zero o cedits per conjunts de la Premier League. Entre els jugadors que han sortit aquest estiu del Blackburn Rovers hi ha un català, Jordi Gómez, mentre que el jove porter barceloní David Raya continua a la plantilla anglesa.

El Blackburn fa unes temporades que intenta pujar, sense sort, a la Premier League, però en el passat l'avui rival del Girona va ser un dels grans del futbol anglès. De fet, després de la gesta del Leicester de la passada temporada, només hi ha sis equips que hagin aconseguit guanyar el títol de lliga a Anglaterra. I un és el Blackurn Rovers. Els altres són Manchester United, Arsenal, Chelsea, Manchester City i l'esmentat Leicester. Això sí, dues de les tres lligues que ha guanyat el Blackburn Rovers són d'abans de la Primera Guerra Mundial i l'única contemporània ja és de fa més de vint anys: 1994-95.