La trajectòria del Girona les darreres temporades a la categoria de plata amb tres anys lluitant fins al darrer partit per ascendir a Primera Divisió ha convertit el club de Montilivi en un dels més atractius de jugar per als futbolistes. Gràcies a la inversió de la nova propietat que va sanejar el club i l'està fent créixer a tots els nivells, el Girona és, a banda de ser l'equip que més temporades seguides hi juga, ja tot un referent a Segona Divisió A. És per això que són molts els futbolistes de qualitat que d'un temps ençà es decanten per venir al Girona refusant altres propostes. Va passar amb Portu, amb Longo, Sandaza i també amb l'últim d'arribar, Álex Menéndez.

L'asturià va demostrar que d'ambició no n'hi manca i en una de les seves primeres frases com a jugador gironí va dir que l'objectiu aquest curs ha de ser «intentar pujar l'equip a Primera». Amb la seva incorporació, el director esportiu, Quique Cárcel, encara no dóna per cobert del tot el carril esquerre però s'estima més esperar uns dies per decidir si es fitxa algú més. «Tenim 4 o 5 carrilers i només un d'esquerrà tancat. El plantejament és el d'anar dia a dia, veient com creix l'equip. De moment estem contents i ja veurem si ens cal fer algun retoc més o no», deia.

Menéndez és un altre dels futbolistes que han rebutjat propostes d'altres equips per venir al Girona. En el seu cas, signa per dues temporades després de decidir no renovar amb l'Sporting, el club on havia estat tota la seva carrera. «Hi havia algunes condicions que no em feien feliç i he decidit començar una nova aventura al Girona», deia ahir. El carriler asturià, de 25 anys, reconeixia que s'ha decantat pel Girona «per la gran confiança» mostrada pel club i perquè considera que pot encaixar en el 5-3-2 que Pablo Machín té instaurat des que va aterrar de Sòria. Menéndez admet que no ha jugat mai de carriler però està convençut que s'hi adaptarà bé. «Sempre he alternat el lateral i l'extrem. No ha de ser una posició nova per a mi», detallava. El de Gijón confia que el sistema talismà del Girona continuï donant fruits. «Sempre li ha anat bé al Girona i ha lluitat per pujar. Esperem que aquest any ho puguem aconseguir», deia.

El director esportiu gironí, Quique Cárcel, valorava molt positivament la incorporació de Menéndez per la complicitat de trobar un jugador específic pel carril. En aquest sentit, Cárcel considera que l'asturià és «un jugador de molta potència, ràpid, que centra bé, té bona esquerra i protagonisme ofensiu, que s'adaptarà bé a les condicions que volem», deia el director esportiu.