La Lliga sancionarà els clubs que no aconsegueixin el 75% d'ocupació a la grada oposada a les càmeres instal·lades a la tribuna principal i que es veurà per televisió, d'acord amb l'article 6.4 del Reglament per a la Retransmissió Televisiva que entra en vigor a partir de la temporada 2016/17.

«L'ocupació d'aquesta graderia (oposada a la càmera principal) haurà de ser d'almenys el 75%, en cas contrari seran aplicables les sancions previstes en aquest Reglament. En el cas que l'ocupació sigui inferior al 50%, aquesta sanció es duplicarà», diu el citat article del nou Reglament que va donar a conèixer La Lliga ahir.

L'ocupació de la grada oposada a les càmeres instal·lades a la tribuna principal serà avaluada per la figura del Director de Partit, que informarà després de cada jornada de la quantitat d'espectadors que es van situar en aquesta ocupació. «Això es comprovarà mitjançant el material gràfic proporcionat per la unitat mòbil i de les fotos que ell mateix farà al minut 30 del partit. D'aquesta manera podrà valorar l'afluència i distribució de públic», explica La Lliga.

En cas de disconformitat en les xifres, es recorrerà a les dades proporcionades pels torns d'accés a la grada. «Es computaran com a seients ocupats aquells seients que hagin estat venuts com a abonament de temporada a preu de tarifa encara que en alguns partits no siguin utilitzats», apunta el reglament.

La Lliga subratlla que la mesura quedarà «suspesa en partits que es disputin sota condicions meteorològiques adverses», com pot ser pluja o neu.