En un moviment molt semblant al del passat estiu amb Pedro Alcalà, el central del Nàstic Pablo Marí podria acabar jugant aquest al Girona cedit pel Manchester City. Seria el sisè central per a Pablo Machín que aconseguiria així tenir totalment doblades les tres posicions de l'eix de la defensa. Amb 22 anys, Marí és un central esquerrà amb molta projecció tot i que, la passada temporada, va acabar comptant poc per a ?Vicente Moreno.

Pablo Marí va renovar el darrer estiu el seu contracte amb el conjunt tarragoní per tres temporades, fins al juny del 2018, però amb una clàusula que li permetria marxar lliure si rebia una oferta d'un equip de Primera Divisió. Així, el defensa podria fitxar pel Manchester City, que el cediria aquesta temporada vinent al conjunt de Pablo Machín. Seria el sisè central que disposaria l'equip, després de Kiko Olivas, Juanpe, Richy, Ramalho i Alcalá.

Pablo Marí es va formar a les categories inferiors del Mallorca i l'any 2012 va fitxar pel conjunt tarragoní, aleshores a la Segona Divisió B. Les dues primeres temporades a l'equip va ser titular indiscutible i només es va perdre vuit partits en dues temporades entre lesions i sancions. La temporada 20104-2015 va aconseguir l'ascens a Segona Divisió amb el Nàstic on, la temporada passada, va anar de més a menys. El valencià va jugar 25 partits a Segona l'any passat, començant com a titular però perdent pes en l'equip titular en els últims mesos. A la segona volta, el tècnic de l'equip, Vicente Moreno, va començar a fer canvis en defensa i Marí va perdre protagonisme fins al punt que en les últimes jornades del campionat no entrava ni a la llista de convocats. Es tracta d'un central esquerrà, difícils de trobar al mercat, amb un gran físic, bona col·locació i una bona sortida de pilota.

Pablo Marí es troba a la Vall d'en Bas amb la resta dels seus companys i, de fet, va ser titular dimecres en el partit de l'Olot, tot i que podria deixar la concentració ben aviat. La clàusula que va firmar quan va renovar, de sortir gratis si un club de Primera el venia a buscar, va estar a punt d'executar-la en les últimes dues finestres del mercat de fitxatges. Marí tenia ofertes d'equips de la màxima categoria el passat estiu i també a l'hivern, quan per exemple l'Eibar va ser un dels que hi van estar interessats.

Marí seria el sisè central d'un equip que podria tenir per mirar i remenar aquesta temporada a l'eix de la defensa. Amb l'arribada de Jonás Ramalho, Juanpe i la possible incorporació de Pablo Marí, Machín tindria sis centrals perquè de la temporada passadacontinuen Kiko Olivas, Richy i Pedro Alcalá. A més de l'ara lesionat Carles Mas, que en té per uns mesos.

De totes maneres Marí comptaria amb l'avantatge de ser l'únic esquerrà natural dels sis. En aquests últims partits de pretemporada, l'entrenador del conjunt gironí ha provat amb el nouvingut Juanpe i amb Kiko Olivas en aquesta posició, que, tot i ser dretans, s'hi poden adaptar bé.

El partit davant el Marsella va deixar un parell de jugadors que hauran d'estar uns dies entre cotons. El que en un principi pot preocupar més és el cas de Borja García. El migcampista només va poder estar sobre el terreny de joc uns minuts ja que va haver de ser substituït. Les primeres observacions podrien indica que es tractaria d'un cop però ahir se li van realitzar més proves per descartar alguna lesió més greu. També es van fer proves al carriler Cifu. El futbolista va rebre un fort cop al cap en el darrer minut de la primera meitat i va marxar amb petites molèsties.

Borja García i Cifuentes se sumen als futbolistes que també tenen problemes físics. Alguns d'ells ja es van perdre el Trofeu Costa Brava, com el davanter italià Samuele Longo, amb problemes a una ungla. Tampoc va poder participar del duel Javi Álamo, que necessita uns dies de repòs per petites molèsties musculars.

De baixa indefinida estarà el central gallec Richy. El capità del Girona torna a tenir problemes al genoll i podria estar unes setmanes de baixa, ja que es tracta d'una lesió en una zona delicada i que necessita un bon tractament.

Per la seva part, l'última incorporació, Álex Menéndez, no va jugar davant l'Olympique ja que pràcticament no s'ha entrenat encara amb l'equip.