La pretemporada fa baixada i allà, a l'horitzó, ja s'intueix l'inici de la Lliga. El partit a Sevilla, el tret de sortida del curs, és a tocar i Pablo Machín vol aprofitar al màxim el seu temps. Amb no gaires setmanes encara a les cames, algun contratemps en forma de lesió i amb un onze titular per decidir, el tècnic del Girona confia que les últimes dues proves gairebé consecutives serveixin perquè els dubtes, o com a mínim la majoria, s'esvaeixin. La primera arriba aquest vespre (20.00 hores) en forma de derbi. El Llagostera d'Oriol Alsina els espera a Palamós, el que Machín considera com «una bona pedra de toc» en un derbi entre «veïns i no pas rivals».

Amb Richy fora de combat com a mínim per dos mesos, Borja García amb gairebé dues setmanes de baixa i Cifuentes i Javi Álamo delicats, el cos tècnic aprofitarà el duel per seguir fent provatures. L'endemà els gironins juguen a Sabadell, així que la idea serà partir l'equip en dos per repartir minuts. «És un partit habitual de pretemporada i ens el prenem com a tal. Volem que els futbolistes acumulin minuts per acostar-nos com més aviat millor als 90 que ens exigeix la competició», valora el sorià, qui parla també del Llagostera que dirigeix el seu amic Oriol Alsina. «Per molt que pensem que es tracta d'un rival que milita a una categoria inferior, haurem de demostrar al camp que així és. En aquesta mena de partits, gairebé sempre la motivació del més petit sol fer que s'igualin les forces. És un derbi, però crec que serà del tot anecdòtic».

Tres quarts del mateix li passa al Llagostera i a Oriol Alsina, que continua sumant partits de pretemporada per encaixar totes les peces d'un engranatge que gairebé parteix de zero. Si dimecres utilitzava un bon grapat de joves per imposar-se a La Jonquera, avui tornarà a fer provatures per intentar doblegar el Girona en un partit que, per al tècnic, «sempre és especial» perquè «allà hi tinc molts amics i en guardo bons records». «Em farà il·lusió veure en Pablo (Machín) i molts exjugadors que han passat per aquí (René, Alcalá, Eloi i Granell). Són amics que ara defensen els colors d'un altre club. Els desitjo el millor. Crec que han fet una superplantilla i que aspiren al màxim», afegeix.