El Llagostera i el Girona van jugar aquest divendres el penúltim test de pretemporada (els de Machín s'enfronten avui al Sabadell, mentre que els d'Alsina ho fan davant del Reus) amb la intenció de repartir minuts i assimilar conceptes de cares als imminents inicis de Lliga. El triomf dels de Machín, el segon consecutiu des de principi d'estiu, va ser just perquè van dominar més i també van disposar de més i millors ocasions que els blaugranes.

El Girona va saltar al camp amb l'habitual defensa de tres, ahir formada per Ramalho al lateral dret, Juanpe al centre i Kiko Olivas al costat esquerre. Per davant d'ells, Granell i Alcaraz;als carrils Cifu (dreta) i Coris (esquerra); mentre que Portu feia d'enllaç amb els dos homes més avançats, Cristian Herrera i Fran Sandaza. Va començar dominant i gaudint de la possessió, però sense inquietar gens ni mica a Moragón.

El partit era d'una igualtat màxima i l'empat a zero feia justícia als mèrits d'uns i altres. La iniciativa i les primeres arribades van ser visitants, com per exemple una cavalcada de Cifu que Mainau va enviar a córner abans que trobés un destinatari (min. 5). Dos minuts més tard, entre el mateix Mainau i Diego, van robar-li la cartera a Portu quan aquest es disposava a provar el xut des de l'interior de l'àrea.

El primer llançament entre els tres pals no va arribar fins al 18, quan una assistència del millor home dels de Machín ahir, Portu, la va controlar Cristian Herrera dins l'àrea però aquest va enviar el seu xut massa centrat. El bagatge ofensiu dels d'Alsina era nul i els homes més avançats (Colorado, Jordà, Marc Fernández i Rubén Martínez) ni l'ensumaven. De mica en mica, però, es van treure la son de les orelles i prop de la mitja hora van disposar de la primera aproximació amb cara i ulls. Marc Fernández posava la directa cap a René però el defensa Ramalho va tallar les intencions del jugador llagosterenc.

Als 37 minuts, una bona combinació entre Portu i Sandaza va acabar amb un xut final d'aquest últim molt desviat a la dreta de Moragón. D'aquest primer temps, més aviat ensopit, cal destacar la mobilitat, el desequilibri i l'intent de fer l'última passada del murcià Portu. L'ex de l'Albacete, des de l'eix de l'atac, va protagonitzar les millors accions dels blanc-i-vermells. Com a nota negativa només lamentar la marxa de Kiko Olivas per lesió a prop del descans i que podria ser a causa d'un esquinç. L'absència de punts en joc, com passa als amistosos, va en detriment de l'espectacle i això es va fer evident als primers compassos del segon temps. De bones intencions i ganes d'agradar moltes, però d'ocasions de gol, cap ni una.

El Girona obre la llauna

En qüestió d'un minut, els visitants van disposar de dues ocasions. La segona de les quals acabaria amb final feliç. Un xut de Granell que Moragón va aturar en dos temps va ser el prel·ludi del primer i únic gol del derbi. L'home que més ho va provar del Girona, per fi, va obtenir la seva recompensa. Una assistència en profunditat i a l'espai de Portu va deixar sol a Cristian Herrera, que aquesta vegada sí va definir molt bé col·locant la pilota ajustada al pal.

Tot i ser un amistós, un derbi és un derbi i també hi va haver lloc per la duresa. Una enganxada de Cifuentes i Robert Simón va encendre els ànims dels 22 jugadors, en una mostra que tot i el caràcter pacífic del duel, els fubolistes s'esforçaven d'allò més per convèncer els seus tècnics de cara a confeccionar el primer onze titular a la Lliga.

Els locals, que a la primera meitat sí havien disposat d'alguna aproximació cap a la porteria de l'exblaugrana René, aquests segons 45 minuts el nou porter del Girona era un espectador més. Tot i això i després d'algunes ocasions visitants (Sandaza, Granell i Alcalá per fer pujar el 0-2 a l'electrònic), els d'Alsina van posar una marxa. Al minut 82, el jove davanter Soufiane va tenir l'oportunitat més clara per als de casa, però René, amb una magnífica intervenció, va refusar el perill.