A 48 hores del primer partit de lliga al camp del Sevilla Atlètic, l'entrenador del Girona, Pablo Machín, tenia clar ahir com jugaria l'equip i quins havien de ser els objectius a seguir durant tota la temporada. Queda ja enrere una última temporada amb final decebedor per l'ascens frustrat però que va fer més fort tot un club que demà comença una nova temporada amb les piles ben carregades.

«Entenc que des de fora se'ns vegi com a favorits. El que seria un error és que nosaltres ens hi sentíssim», afirmava Pablo Machín a la roda de premsa prèvia al partit de demà a Sevilla. El sorià va recalcar «és normal que se'ns doni favoritisme perquè hem fet 3 play-off en els últims quatre anys i això vol dir que tenim capacitats per estar a dalt». El Girona s'ha guanyat a pols aquesta condició, i el tècnic deixa clar que «som conscients que el primer objectiu és mantenir l'equip a la categoria com més aviat millor, per després poder lluitar per objectius més ambiciosos. La Lliga i els rivals diran per quines fites hem de lluitar».

El primer pas per a l'equip és davant un filial que enguany torna a la categoria de plata, el Sevilla Atlètic. L'equip andalús ha fet una gran inversió econòmica aquest estiu per muntar un equip competitiu. «No tenim excessives referències del rival, però crida l'atenció la inversió que han fet en fitxatges. Tot i això, si estan a Segona és perquè s'ho han guanyat», destaca Machín d'un conjunt que «té futbolistes amb una qualitat molt contrastada i en la seva franja d'edat són els millors futbolistes. La joventut, juntament amb la il·lusió o el bon joc combinatiu els fa ser un equip molt perillós. Saben perfectament a què juguen».

Serà un inici similar al de la temporada passada. Aleshores, l'equip de Pablo Machín va debutar amb victòria al camp d'un altre filial, el Bilbao Athletic (0-1, gol de Jairo) i el tècnic «firma amb els ulls tancats» que aquest inici similar signifiqui que tornin a acabar la temporada «a la part alta de la classificació.

Amb gairebé totes les posicions doblades, Pablo Machín tindrà per triar i remenar per confeccionar un onze que, per la primer jornada de lliga, «encara he de madurar», com afirma el de Sòria. No va donar pistes de qui alinearà, ni tampoc de qui serà el porter titular, Bounou o René. «El que tinc més clar és que jugarem amb el mateix sistema. Aquest any costarà ser just a l'hora de fer la convocatòria, però això els jugadors ja ho saben. Són conscients que la competència és forta però que la temporada és llarga i tothom tindrà la seva importància dins l'equip».

Un dels factors motivants per a l'equip per al partit a Sevilla és l'escenari de l'enfrontament. El Sánchez Pizjuán rebrà els jugadors del Girona amb un ambient que probablament sigui envejable. «Serà una motivació per a molts futbolistes jugar en aquest estadi. Hem estat molt a prop de fer-ho per jugar contra el primer equip i hem de seguir treballant dia a dia perquè algun dia, tant de bo els nostres futbolistes puguin estar competint en aquests estadis». Richy i Carles Mas, lesionats, no podran jugar el partit mentre que Borja García i Kiko Olivas, recuperats de les seves molèsties, estaran a disposició de l'equip. El tècnic facilitarà aquest matí la llista de convocats.

Pablo Machín va assegurar que «la temporada passada ens va costar trobar una bona línia de joc i resultats en el primer tram de temporada, així que esperem començar bé aquest any per situar-nos en una bona zona a la classificació».

El 31 d'agost es tanca el mercat i el Girona encara té deures per fer. El tècnic va afirmar que «estem oberts que arribin nous futbolistes com també a possibles sortides». L'últim a sortir va ser Manel, cedit al Llagostera, i no descarta que algú «segueixi aquest camí». Tot i això va recordar que tenen «una plantilla bona i compensada. Hem incorporat futbolistes amb experiència i tenim gairebé totes les posicions doblades».