A poc més d´una setmana perquè es tanqui el termini per fitxar jugadors, el Girona continua atent al mercat. La plantilla no està tancada i el director esportiu blanc-i-vermell, Quique Cárcel, continua a la recerca bàsicament d´un davanter centre que completi la parcel·la ofensiva, coixa arran de l´adéu de Dejan Lekic al Mallorca.

Un dels noms que més agrada tant a Cárcel com a Pablo Machín és el del davanter del Racing de Santander Mamadou Koné. L´ivorià va jugar cedit el curs passat a l´Oviedo, que va desestimar pagar 1,8 milions d´euros per quedar-se´l en propietat. El Racing demana ara uns 1,2 milions per deixar-lo sortir, una xifra a la qual el Girona no s´acosta prou encara.

Fa unes setmanes va transcendir que el Racing havia refusat una oferta del Girona per l´ivorià. També s´havia especulat que el Manchester City podria intermediar per ajudar el Girona, com ha fet en el fitxatge de Pablo Marí, però de moment sembla que la cosa està complicada. Bàsicament pel desig del futbolista de jugar a Primera i perquè el Racing continua demanant els 1,2 milions d´euros als quals sí que s´acosten el Llevant, Valladolid o fins i tot el Leganés, l´Eibar i l´Alabès, de Primera Divisió. El conjunt valencià hauria ofert 900.000 euros, quantitat que també hauria estat refusada pels dirigents del Racing, que segueixen sense baixar del burro demanant els 1,2 milions. Tot i això, el desenllaç del cas Koné estaria a punt d´arribar a la seva fi després que el president del Racing, Manuel Higuera assenyalés dilluns que l´afer havia de quedar resolt «en 48 hores». «Estic convençut que les ofertes arribaran i el jugador sortirà del Racing», deia Higuera que, no obstant això, avisava que el club no esperarà al 31 d´agost, que «en les properes hores hi haurà una decisió definitiva» i que no es «malvendrà» el futbolista.

Sigui com sigui, Cárcel està treballant amb diferents alternatives per a la posició de 9. El fitxatge del davanter es preveu complicat pel fet que, com cada temporada, són molts els clubs que cerquen un home-gol els darrers dies de mercat.